Kellemesen csalódtunk a Galaxy Fold-ban

Miután a tegnapi napon kezdetét vette az Unpacked, szinte pillanatok alatt le is rántotta a leplet a dél-koreai cég a hajlítható mobiljáról a Galaxy Fold-ról.


A sokak által várt Galaxy Fold-al indította a tegnapi rendezvényt a Samsung. Az újdonság valóban lenyűgözőre sikerült amit persze majd meg is kell fizetni. A hardvert valószínűleg már senkinek nem kell bemutatni, mivel ugyan az a lapka van benne mint a Galaxy S10-ben. A rendszermemóriából 12 GB-ot kapott a fold, ami mellé egy UFS3.0-s 512 GB-os tároló jár. A telefonhoz két kijelző tartozik, összecsukva egy 4,6 hüvelykes HD+ felbontású panelt kapunk, míg kinyitott állapotban 7,3 hüvelykes QXGA+ felbontású hatalmas megjelenítő képernyő tárul elénk. Persze azért látszik még, hogy ez az első ilyen mobiltelefon, mivel már hosszú idők óta nem látott kávák rondítanak bele egy picit a képbe, illetve a Fold vastagsága is kétszerese a mai okostelefonokénak.

A Samsung szerint a Galaxy Fold-ban láthatatlanul elhelyezett zsanérrendszer rengeteg kinyitással és összecsukással gond nélkül megbirkózik. Ami a kamerákat illeti összesen hatot találunk a készüléken, három a hátlapon, kettő kinyitott állapotban a kijelző jobb felső sarkában és egy összecsukva. A hátlapi hármas rendszer ugyan az mint a Galaxy S10-nél. Az ujjlenyomat olvasót azonban nem a kijelzőbe, hanem az oldalt elhelyezett bekapcsoló gombba kaptuk.

A két kijelző miatt valóban két akkumulátort birtokol a Galaxy Fold, ezeknek együttes teljesítménye 4380 mAh, ami ilyen pici kijelzővel rendelkező mobil esetén teljes mértékben elegendő, de táblagépnek azért már kicsi. Adatkommunikációs szempontból teljes mértékben elegendőt nyújt a Fold, mivel 4G-s és (később) 5G-s változatban is elérhető lesz, ami valószínűleg még drágább lesz.

A kezelőfelület tökéletesen működik, legalábbis ezt láthattuk a bemutató során. A OneUI kezelőfelülettel ellátott rendszer azonnal érzékeli, hogy összecsukjuk vagy kinyitjuk a telefont. A 4,7 hüvelykes kijelzőt használva ugyan csak három ikont láthattunk széltében, kinyitás után teljesen megváltozott a helyzet és egy terjedelmes azonnal alkalmazkodó megjelenítőt kaptunk. Melyen ráadásul egyszerre három alkalmazást is futtathatunk egyszerre. A Galaxy Fold ára 1980 dollártól kezdődik, ami valóban igen tetemes összeg, értékesítésre pedig április végén veszi kezdetét.

forrás: samsung