Ismerős külsővel jön a Huawei P40 Lite

A GSMarena úgy tudja heteken belül bemutatják a Huawei P40 mobilokat. Hivatalos meghívót a sajtóeseményre még nem küldött ki a Huawei, és a P széria általában tavasszal szokott érkezni, ezért egyelőre érdemes pletykaszinten kezelni a bemutatóval kapcsolatos infókat.

Mivel idén a Mate 30 sorozat is előbb jött a megszokottnál, nincs kizárva, hogy hasonló lesz a forgatókönyv a P40 szériánál is. A Huawei az USA szankciói miatt most Kínára fókuszál, borítékolható tehát, hogy a legújabb csúcsmobiljai elsőként az ázsiai országban kerülnek forgalomba, a nemzetközi piacra –Android licenc hiányában– meg majd jönnek valamikor, mint a Mate 30 és Mate 30 Pro.

A Pro variáns miatt a Huawei P40 Lite nem igazán szokott reflektorfénybe kerülni, pedig a P széria megfizethető Lite modelljei is meglehetősen népszerűek szoktak lenni a felhasználók körében. Egy tipster szerint a Huawei állítólag nemes egyszerűséggel átnevezi a nova 6 SE-t, és ebből lesz a Huawei P40 Lite. Ez a módszer tőlük már nem szokatlan, az elmúlt években több készüléket is piacra dobtak az eredetitől eltérő néven világszerte. Ha ez valóban így lesz, akkor a dizájn és a hardveres összetevők gyakorlatilag ismertek, de azért nincs kizárva, hogy apróbb módosítások lesznek a specifikációk terén.

Huawei P40 Lite várható specifikációk

Gyaníthatóan a 6,4 hüvelykes 1080 x 2310 pixel felbontású LCD kijelzőhöz nem nyúlnak majd. A hátlapon lévő négyzet alakú kamerasziget négy darab kamerát rejthet, de elképzelhető, hogy ezeknek a felbontása nem teljesen egyezik majd meg a nova 6 SE-n lévő szenzorokéval. A 6 SE hátlapján egyébként 48 megapixeles f / 1,8-as rekeszértékű főmodul dolgozik, ami mellé 8 megapixeles ultra széles látószögű, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységérzékelő társul. A motorháztető alatt a bivalyerős, nyolcmagos Kirin 810-et találjuk 8 GB RAM társaságában. A belső tárhely mérete 128 GB, de adott a nano kártyás bővítési lehetőség is.

A 4200 milliamperóra kapacitású akkumulátorból akár két nap üzemidő is kicsikarható, ha pedig lemerül a telep a villámgyors 40 wattos gyorstöltésnek köszönhetően rövid időn belül újra hadra fogható lesz a készülék. Az biztos, hogy már gyárilag Android 10 alapú EMUI 10 kezelőfelülettel jön majd a Huawei P40 Lite. Egyes források szerint január elején a CES-en számíthatunk majd a P40 mobilokra, de ahhoz képest még elég kevés infó jött róluk, így szerintem célszerűbb egy február/március környéki bemutatóval kalkulálni.