Itt az új olcsó Xiaomi Redmi A1

xiaomi

 A kínai vállalat néhány hete egy új olcsó okostelefont mutatott be, amit már Magyarországon is meg lehet vásárolni. Mutatjuk, hogy mit tudunk a készülékről.

A Xiaomi több készülékkel is képviselteti magát az olcsó ár szegmensben a hazai piacon is, ilyen például a Xiaomi Redmi 9A, Xiaomi Redmi 9AT és Xiaomi Redmi 9C okostelefon is, amik nem feltétlen mondhatóak mai darabnak, valószínűleg ezért is érkezett meg a Xiaomi Redmi A1.

Az újdonság nyitó ára 49.999 Ft, ami szinte teljesen megegyezik a két előbb említett 9A és 9AT készülék árával.

Sajnos azt viszont nem tudjuk mondani a specifikációkat elnézve, hogy jobb választás lehet náluk, ugyanis nemhogy fejlődést nem láthatunk, de a hardver még gyengébb lett, ahhoz képest, hogy nem kellett magasra tenni a lécet. Hardveresen egy négymagos Helio A22 processzor dolgozik a készülékben, ami szinte érthetetlennek mondható. A RAM 2GB, míg a belső tárhely 32 GB, amit tovább lehet bővíteni MicroSD kártya segítségével.

A kijelző egy 6,52 colos HD+ felbontású IPS LCD panel, amin vízcsepp kivágásban helyezkedik el az 5 MP-es szelfi kamera. A hátoldalon két kamera kapott helyet, az egyik 8 MP-es, a másik pedig 0,08 MP-es, ami nem elírás. Az akkumulátor kapacitása pedig pozitív lehet, hiszen 5000 mAh, viszont a töltési sebesség nincs megadva, de a MicroUSB portból kiindulva nem lehet túl sok.


Forrás