Itt vannak 2019 legerősebb Androidos csúcsmobiljai

Az AnTuTu közzétette a novemberi TOP listáját, ez az összeállítás nem csak Kínára vonatkozik, mint a korábbiak, hanem a nemzetközi piacra is. Hiába mutatkozott be a Snapdragon 865, ebben az évben már nem jön olyan mobil, ami megkapja a Qualcomm legújabb felsőkategóriás rendszerchipjét. Ezért a Novemberi felsorolás egyben a végleges, 2019-es TOP listának is betudható. 

A rangsort modellenként 1000 készülék átlageredményéből állították össze és -a képen lévő felirat alapján- csak olyan telefonok szerepelnek rajta, amik a globális piacon is forgalomba kerültek. Talán senki nem lepődik meg rajta, hogy az első helyre az Asus ROG Phone II került, abból is a 12/512 GB-os verzió. Az Asus gamer mobilja egy speciális hűtésű Snapdragon 855+ lapkával rendelkezik, a belső memória mérete magáért beszél, a tárhely pedig UFS 3.0-s.

A 496.662 ponttal első ROG Phone II-t, a OnePlus 7T követi 482.881 ponttal, a 7T Pro pedig a harmadik helyre került. Utóbbi rosszabb helyezése talán annak tudható be, hogy ugyanazon hardveres összetevők mellett, a 7T Pro nagyobb felbontású kijelzővel rendelkezik, ez pedig a benchmark applikációnál most hátránynak bizonyult. A negyedik helyezett itthon kevésbé ismerős, nálunk hivatalosan egyelőre nem kapható a Realme X2 Pro, pedig egy elég korrekt kis csúcsmobil, négy darab hátlapi kamerával, Snapdragon 855+ lapkával és 50 wattos SuperVOOC gyorstöltéssel.

Az ötödik és hatodik helyre érdekes módon a Snapdragon 855-ös mobilokat tett az AnTuTu csapata. Pedig bőven vannak még olyan Snapdragon 855+-os készülékek a piacon (pl.: Black Shark 2 Pro, Nubia Red Magic 3s), amik valószínű több pontot értek el a szintetikus tesztek során, mint a OnePlus 7 Pro és OnePlus 7. Mivel ez az AnTuTu saját összeállítása, így mi nem “okoskodunk” bele, viszont így a lista gyakorlatilag hitelét veszti.note-10-cover

A hetedik helyen lévő Redmi K20 Pro Premium Edition is elég meglepő, hiszen a K20 széria csak Kínában(!) került forgalomba. Úgy tűnik az összeállítás második felét nagyon elnézték az AnTuTu-nál. A nyolcadik helyre az Asus Zenfone 6-ot tették, amit 449.659 ponttal a Snapdragon 855-ös Galaxy Note 10+ követ. A tizedik helyre szintén a Samsung augusztusi csúcsmobilja került, csak annak az 5G-s változata Exynos 9825 rendszerchippel.

Hamarosan mi is jelentkezünk egy 2019-es TOP listával, de a hardver mellett olyan tényezőket is figyelembe veszünk, mint a kamerák, az üzemidő vagy a töltés sebessége.