Jobb kijelzőkkel, de S Pen támogatás nélkül jött a Fold 2

galaxy-z-fold2-cover

A tegnapi napon a Samsung öt újdonságot mutatott be, a Galaxy Note20 széria mellett debütált a Galaxy Watch3, Galaxy Tab S7 és a Fold következő generációja, ami a Galaxy Z Fold2 nevet kapta.

Egyértelműen elmondhatjuk, hogy a dél-koreai gyártó ezúttal a kijelzőkre egy kicsit jobban odafigyelt, remélhetőleg ez használat során is meglátszik majd és nem fog olyan történni mint tavaly. Szétnyitott állapotban egyébként már egy nagyobb, (7,3 hüvelyk helyett) 7,6 hüvelykes kijelző tárul elénk. Ennek felbontása 1768 x 2208 pixel, a képfrissítés 120 Hz, a technológia pedig AMOLED. Az 5:4-es képarányú megjelenítőben, ezúttal nincs semmiféle kivágás, vagy notch, a Galaxy Z Fold2 előlapi kamerája a Note20 sorozathoz hasonlóan egy kameralyukban található.

galaxy-z-fold2-8

A Galaxy Z Fold2 kisebb kijelzőjét is tovább fejlesztették, összecsukott állapotban is egy vékony kávákkal szegélyezett 6,2 hüvelykes Super AMOLED megjelenítőt kapunk, ennek felbontása 816 x 2260 pixel, a képarány 25: 9-es, adott a HDR10+ támogatás, de a képfrissítés csak 60 Hz. Ezen az oldalon szintén kameralyukban van az előlapi kamera. Ujjlenyomat olvasót mindkét megjelenítőbe pakolt a gyártó, így függetlenül attól, hogy nyitott vagy csukott állapotban van a mobil tudjuk használni. Viszont a korábbi pletykákkal ellentétben S Pen támogatás egyik kijelző esetében sincs.

Mindkét megjelenítőben 10 megapixeles f/2.2-es 26 mm-es széles látószögű kamerát találunk. Ezek 4K felbontású videókat 30 fps-el képesek rögzíteni és fixfókuszú lencsével vannak ellátva. A hátlapon három 12 megapixeles modult helyezett el a Samsung. Mindegyiknek más funkciója van, van egy széles, egy ultra széles és egy telefotó lencse.

z-fold2-6

A számítások elvégzéséről Snapdragon 865+ processzor gondoskodik, a rendszermemória 12 GB LPDDR5 RAM, a tárhely pedig 265 GB. Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh, amit 25 wattos vezetékes gyorsöltéssel és 11 wattos vezeték nélküli töltéssel táplálhatunk. A Galaxy Z Fold2 szeptember 1-től lesz előrendelhető, viszont a hazai árával kapcsolatban még nem érkezett semmi információ, de az biztos, hogy nem lesz olcsóbb mint az előző generáció.