Jövő héten jön az első kávamentes HTC telefon

Egyértelmű, hogy a HTC már nem tud jelentős sikereket felmutatni a mobilgyártás terén. Pár évvel ezelőtt még elég sok ember használta a tajvani cég készülékeit, mostanára viszont ritkaságnak számít belefutni egy HTC okostelefonba, legalábbis hazánkban.


Több már országban viszont egy megbízható eszközként gondolnak a cég termékeire. A HTC U11 már nagyobb diadalt könyvelhetett el mint elődei, a kávamentes kialakítás lemaradt, a megszokott dizájnnal érkezett a mobil júniusban. Mivel elég szoros a verseny (és nem is valami fényes a helyzetük) a tajvaniak nem engedhetik meg maguknak, hogy majd jövőre bemutatnak egy keret nélküli készüléket. Korábban már lehetett hallani a HTC U11 Plus-ról, ami a sorozathoz híven csúcskategóriás hardverrel érkezik. A Snapdragon 835 mellé, 4 vagy 6 GB belső memória társul és 128 GB háttértár. Az 5,99 hüvelykes kijelző felbontása 1440 x 2880 pixel és a keskeny keretek miatt a home gomb az ujjlenyomat olvasóval együtt átkerült a hátlapra.

Úgy hírlik, sajnos csak egy darab 12 megapixeles főkamerát kapunk, f / 1,7 rekeszeltékkel, az előlapi egység pedig 8 megapixeles lesz. Egy most közzétett teaser kép arról árulkodik, hogy november 2-án érkezik egy új HTC okostelefon, ami hátlapi biometrikus szkennerrel rendelkezik. Pontosan nincs megnevezve melyik eszközről rántják le a leplet, de feltehetően az U11 Plus-t ismerhetjük majd meg.