Felső-középkategóriás HTC érezik a hónap közepén

A HTC mostanában nem volt valami aktív a mobilpiacon, ezért eshet meg az, hogy első Android 10-zel érkező telefonjuk ebben a hónapban mutatkozik be.

Nem is rémlik mikor írtunk utoljára HTC mobilról, manapság nem szórja egymás után a telefonokat a tajvani cég, pedig (jó) néhány évvel ezelőtt elég népszerűek voltak a készülékeik. A HTC közösségi oldalán jelent meg egy előzetes, ami arról árulkodik, hogy június 16-án bemutatnak valamit, ez a Desire 20 Pro lesz. A szóban forgó eszközről egyébként lehetett hallani a Google-nek köszönhetően, a Play Console-ban ugyanis már felbukkant a masina.

Akkor fény derült a lényegesebb specifikációkra is. Ha hihetünk a GSMarena-nak, 6,5 hüvelykes Full HD+ felbontású LCD panellel érkezhet a mobil. A motorháztető alá várhatóan Snapdragon 660 vagy Snapdragon 665 kerül és 6 GB RAM. Felmerül a kérdés, hogy mitől Pro? Hiszen a két rendszerchip közül egyik sem támogatja még csak az 5G-t és nem éppen mai lapkákról van szó.

Egy sematikus rajz alapján egyébként négy darab kamerát találunk a Desire 20 Pro hátlapján, és az ujjlenyomat-olvasó is erre az oldalra kerülhet. Az szelfi modul a bal felső sarokban, egy kameralyukban kap helyet. Valószínűleg nem ezzel a készülékkel tér vissza hamvaiból a HTC, kár értük, pedig egész jó telefonokat is láthattunk tőlük a 2010-es évek elején.