Jövőre érkezhet a 200W-os töltés a Xiaomi-tól

200w

Nemrégiben bemutatta a Xiaomi az eddigi leggyorsabb töltési technológiát. Most kiderült az is, hogy mikor kerülhet tömeggyártásba.

INLOCK

A kínai cég hivatalosan is megerősítette, hogy a jövő évben megkezdődik a 200W-os töltők tömeggyártása. Az eddigi leggyorsabb töltési sebességgel is a Xiaomi rendelkezik. A Mi 10 Ultra 120W-os vezetékes töltésre képes.

Az új technológiát hivatalosan HyperCharge-nak nevezik. Egy testre szabott Xiaomi Mi 11 Pro készüléken mutatták be egy videóban azt, hogy egy 4000 mAh-es akkumulátorral felszerelt készüléket, mindössze 8 perc alatt képes feltölteni az új technológia segítségével 0%-ról 100%-ra.

Ez valószínűleg a Xiaomi Mi 11 Ultra utódjánál jelenhet meg először. Kérdéses persze, hogy szükség van-e ilyen gyors töltésre és az is kérdéses, hogy mennyire csökkentheti az akkumulátor élettartamát hosszú távon.

Később az is kiderült, hogy ha 800 töltést végzünk el ezzel a technológiával 20%-al amortizálódik az akkumulátor. 800 töltés viszont elég soknak mondható, hiszen, ha napi egyszer töltjük a készülékünket, akkor majdnem 2,5 év után is 80%-on lesz az akkumulátorunk kapacitása. Ennyi idő után sok ember már készüléket cserél.

A Mi 12-es sorozat valószínűleg a következő év elején debütálhat. Biztosak lehetünk benne, hogy a legerősebb processzort és csúcstechnológiás kamerákat kaphatnak majd meg.


Forrás