Kiszivárgott az Oreo-ra frissülő Samsung mobilok listája

Egyes mobilgyártók már adtak ki Oreo frissítést, ha másra nem, legalább az aktuális csúcsmobiljukra. Viszont a Samsung tulajoknak várni kell, de szerintem ez már senkinek sem újdonság.


Hogy meddig? Egyenlőre nem tudni, viszont most kiszivárgott egy lista amiből megtudhatjuk, érkezik-e egyáltalán a legfrissebb főverzió készülékünkre. Körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdődött az Android 8.0 béta program, melynek keretén belül néhány Galaxy S8 és Galaxy S8 + tulajdonos (Dél-Korában, az Egyesült Királyságban és Amerikában) számára elérhetővé vált az új rendszer, természetesen nem a végleges változat.

A második béta frimware megközelítőleg két héttel ezelőtt jelent meg, így nagy eséllyel csak 2018 elején kapja meg az Oreo frissítést a duó. Múlt héten már volt róla pletyka, ami úgy tűnik most beigazolódik és a Galaxy S6 széria is megkapja a frissítést, akárcsak a Note 5. Szomorú hír viszont, hogy a Galaxy A (2016) sorozat legnépszerűbb tagjai nem láthatóak a listán. A következő generáció részére természetesen elérhető lesz, mint a be nem jelentett Galaxy A (2018) széria tagjai számára is.A Tab S2 még meglepetésnek mondható, hiszen a Galaxy S6 mobilokhoz hasonlóan, már nem egy mai darab. A Galaxy J okostelefonok közül sem frissül a nálunk hivatalosan forgalomba lévők nagy része. A Galaxy C széria is rajta van a listán, mivel hazánkban nem igazán beszerezhető egyik készülék sem, így ezzel most nem is foglalkoznék.

Mint írtam, dátumokat nem kaptunk, talán lassan eljön ennek is az ideje, bár előző évben sem sikerült a beígért határidőig kidobni az új rendszert pár mobilra, így felesleges is vele kalkulálni. A forrás nem hivatalos, ezért lehetnek változások.