Kiszivárogtak a következő Xiaomi telefon hardverspecifikációi

A múlt héten már hallhattunk róla, hogy hamarosan egy újabb termékcsaládot készül útjára indítani a Xiaomi. Egy plakátnak köszönhetően, most fontos részleteket tudtunk meg a rövid időn beül debütáló újdonságról.


A poszter természetesen a gyártó országában tűnt fel, de ez persze nem akadálya annak, hogy a hirdetmény alján lévő hardveres információkat értelmezni lehessen. A hirdetővászonon egy fiatalembert láthatunk, amit a gyártó új mobilját tartja kezében, ennek mi ugyan csak a hátlapját láthatjuk, de a legalul lévő sávban olvasható, hogy 5,5 hüvelykes Full HD felbontású megjelenítővel, Snapdragon 625 rendszerchippel és 4 GB rendszermemóriával fog érkezni az újdonság melynek ára 1999 jüan lesz. Ez átszámítva kb. 80 ezer forintnak felel meg, de számolnunk kell az adókkal is, ami miatt már inkább közel 100 ezer forint (vagy több is) lehet mire hazánkban a kereskedők polcaira kerül.

Xiaomi 5X néven fog érkezni a kínai cég következő mobilja, melyet már biztosan megtalálhatunk majd a gyártó hamarosan nyíló üzleteiben. A Nokiával megkötött együttműködésnek köszönhetően megszűntek a korábban fennálló szabadalmi problémák és a következő három évben legalább 2000 üzlet nyitását tervezik globálisan, köztük elsőként a kelet-európai országokban. További pletykák szerint egy erősebb változat is fog érkezni az 5X-ből, ez 6 GB RAM-al és Snapdragon 660 processzorral rendelkezik majd, de a július 26-án megtartandó bemutató alkalmával természetesen erről is többet megtudhatunk.