Kiszivárogtak a Snapdargon 865 Plus főbb specifikációi

Tavaly az év második felében a Qualcomm bemutatta a Snapdargon 855 Plus-t, ami a Snapdargon 855 valamivel magasabb órajelű változata volt. Úgy tűnik most is készülnek valamire az év második felében, (nem) nagy meglepetésre érkezik a Snapdragon 865 Plus.


A héten már hallatott magáról a Snapdargon 865 Plus. Egy Geekbench teszt alapján a Galaxy Note20 széria is ezzel a rendszerchippel fog érkezni. Akkor a csatolt adatlapból az is kiderült, valamivel magasabb órajelen fog ketyegni, mint a sima 865, mondjuk ez várható volt, nagyjából más különbség nem is lesz a kész chipset között.

Ezt az infót most az XDA-s Max Weinbach is megerősítette, aki Twitter-en közzétette a Snadargon 865 Plus várható CPU-konfigurációját. A bejegyzés szerint a Qualcomm nem változtat az 1+3+4-es magkiosztáson, a primer mag órajele 3,1 GHz-re növekszik, a négy energiatakarékos mag továbbra is 1,8 GHz-es ketyeg és nem nyúlnak a három darab 2,4 GHz-es maghoz sem.

A Snapdargon 865-höz képest a teljesítmény egy kicsit jobb lesz, ezt leszámítva többet ne várjon senki az év második felében érkező Qualcomm cipset-től. A 865 Plus-szal egyébként rengeteg telefonban fogunk találkozni, a harmadik és negyedik negyedévben érkező Oppo, a Xiaomi, az Asus, a OnePlus csúcsmobilok többsége biztosan ezt a lapkát fogják használni és a Note20 Ázsiába és Amerikába szánt verziói is.