Látványos rendervideón a Huawei P40 Premium

Evleaks legutóbbi Tweet-jéből már tudjuk, hogy mentazöld színben is megjelenik a Huawei P40 Pro, most pedig a titokzatos harmadik variánsról érkezett egy mutatós rendervideó.


Az eddigi hírek szerint a Huawei P40 és P40 Pro mellett idén egy harmadik modell is érkezhet, P40 Pro Premium Edition vagy P40 Premium néven. Ez külsőre annyiban különbözne a négy kamerás mezei P40 Pro-tól, hogy a hátlapjára már öt modul kerülhet. Elképzelhető, hogy a motorháztető alatt is lesz valami eltérés, de erről egyelőre nem jött infó.

Ma Waqar Khan közzétett egy saját készítésű rendervideót, amin a Huawei P40 Pro Premium látható (a felirat szerint P40 Pro, de az öt kamera inkább a Premium-ra utal). A külső az eddig kiszivárgott pletykák alapján készült, túl nagyot már nem lehet tévedni a dizájnnal, ezt a kialakítást több forrás is megerősítette. Úgy tudni a Huawei csúcsmobiljának megjelenítője mind a négy oldalt ívelt lesz, a Gorilla Glass alá pedig AMOLED panel kerül. Az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőben találjuk, a szelfi kamerák pedig a bal felső sarokban lesznek, hasonló kameralyukas megoldással mint a Galaxy S10+-nál.

Huawei P40 Premium

A hátlapon továbbra is megtaláljuk a Leica feliratot, és arra számítunk, hogy a készülék főkamerája legalább 52 megapixeles lehet, de a Premium esetében akár a Samsung 108 megapixeles szenzora is szóba jöhet, és valószínűleg 10x-es optikai zoom alá nem adja a Huawei. Mint látjátok sok homályos részlet van még mobillal kapcsolatban, de az biztos, hogy az eszköz lelke a 7 nanométeres node-on gyártott Kirin 990 5G lesz.

A P40 széria bemutatója márciusban lesz, az elkövetkezendő hetekben biztos jön még hír a Huawei új felsőkategóriás telefonjairól és talán arra is fény derül, hogy továbbra is kettő vagy immár három tagot számlál majd a sorozat.