Magyarországon is kapható a Xiaomi Redmi Note 10 5G

Ahogy megszokhattuk a Xiaomi rengeteg féle variánst ad ki készülékeiből. Most egy újabb, már kapható készülék 5G-s változatát jelentették be.

INLOCK

A kínai cég a tegnapi napon a Xiaomi Magyarország hivatalos Facebook oldalán egy bemutatót tartott a Xiaomi Redmi Note 10 5G bemutatásáról és hazai megjelenéséről. A készülék már kapható a hivatalos Xiaomi forgalmazóknál. Lássuk miben tér el a 4G-s társától.

Redmi Note 10 5G

note 10 5g

Az okostelefon egy 6,5 colos FHD+ IPS LCD kijelzőt kapott 90 Hz képfrissítéssel, holott a 4G-s verzióban AMOLED kijelzőt találunk. A kijelzőt Gorilla Glass 3-as üveg védi. Hardveres fronton egy 7 nm-es nyolcmagos MediaTek Dimensity 700 5G lapkakészlettel van szerelve, aminek segítségével nem akadály az erősebb hardver igényű játékok futtatása sem. Jelenleg 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel kapható itthon a készülék. Utóbbit tovább bővíthetjük MicroSD memóriakártyával. Viszont nem lennénk meglepve, ha a 4 GB/128 GB-os verzió is befutna.

Kamerák tekintetében hátlapon egy 48 MP-es főkamera, egy 2 MP-es mélység és egy 2 MP-es makró lencse található meg. Az előlapon pedig egy 8 MP-es lencsét találunk. Itt az LTE modellhez képest annyi a különbség, hogy hiányzik az ultraszéles látószószögű lencse és az előlapi kamera is gyengébb.

Anyaghasználat tekintetében műanyag keretet és hátlapot kapunk. A készülék rendelkezik 3,5 mm-es Jack bemenettel, a telefon oldalán pedig egy ujjlenyomat olvasó helyezkedik el. Cseppállósági tanúsítvány nincs. Az akkumulátor 5000 mAh-s, amit maximális sebességgel 18W-al lehet tölteni USB Type-C porton keresztül.

A készüléken a legújabb Android 11-es rendszer fut. Összességében elmondható, hogy a Xiaomi lecserélte a Note 10 széria egyik legnagyobb erényét az AMOLED kijelzőt az 5G támogatottságért cserébe.

Árazást tekintve nagyon közel áll az LTE és az 5G-s modell, hiszen a Xiaomi Note 10 4 GB/64GB-os verzió nagyjából 67.999 Ft, a Note 10 4 GB/128GB-os verzió pedig 74.999 Ft-os áron mozog.

Az 5G-s verzió jelenleg 79.999 Ft-ért vásárolható meg a MediaMarkt üzleteiben és a legtöbb hivatalos forgalmazónál. Ráadásként, valószínűleg a promóció elején a készlet erejéig egy Xiaomi Mi Band 5 jár a készülék mellé ajándékba.

Forrás: Xiaomi Magyarország, MediaMarkt, 3