Megérkeztek az első képek a Samsung új csúcsmobiljáról!

A Galaxy Note20 Ultra a napokban futott egy kört az FCC-nél és most megérkeztek az első valós fotók is a mobilról. A dizájnnal kapcsolatban nagy meglepetés nincs, mivel a Samsung ukrán leányvállalata a múlt héten feltöltött a weboldalára néhány sajtóképet az eszközről.

Kevesebb mint egy hónap van hátra a Note20 sorozat bemutatójáig, így sejthető volt, hogy előbb-utóbb befutnak az első kémfotók a mobilokról. A Samsungos vonalon megbízható forrásokkal rendelkező JimmyIsPromo osztott meg Twitter oldalán négy képet, ezeken a Galaxy Note20 Ultra fekete változata látható. Minden oldalról még nem tekinthetjük meg a készüléket, de gyaníthatóan pár napon belül újabb felvételeket is kapunk majd róla.

A lényegesebb dizájnelemek persze láthatóak, az előlapon marad a középre pozicionált kameralyuk, hátulra pedig elég tekintélyes kamerasziget kerül. A látottak alapján, szépen kidomborodik a hátlapból a szenzoroknak helyet adó felület, ami valószínűleg sokaknak nem fog tetszeni. A három modul egymás alatt helyezkedik el, közülük az egyik egy periszkópos teleobjektív, de a Galaxy S20 Ultra féle „Space Zoom 100X” felirat nincs feltüntetve az eszközön. Korábban lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a Note20 Ultra csak 50X-es nagyításra lesz képes, ezzel kapcsolatban viszont most semmi újat nem tudtunk meg.

A ház ugyanolyan fényes fekete borítást kapott, mint az előző generációnál és JimmyIsPromo azt is megemlíti, hogy az S Pen és a külső hangszóró az USB C csatlakozó bal oldalára került, a bekapcsoló és a hangerőszabályozó gombok pedig a jobb oldalon találhatóak.

A Galaxy Note20 Ultra várhatóan 6,9 hüvelykes, 1440 x 3200 pixel felbontású, 120 Hz-es AMOLED kijelzővel érkezik. A motorháztető alatt régiótól függően Snapdragon 865+ vagy egy új generációs Exynos lapka dolgozik majd. A RAM mérete az alapmodellnél 12 GB lehet, de jön egy 16 GB belső memóriával szerelt verzió is. A tárhely UFS 3.1-es, mérete 256 vagy 512 GB lesz. A hátlapon lévő főkamera 108 megapixeles, ami mellé állítólag 12 megapixeles ultra széles látó és 13 megapixeles teleobjektív jár. Az előlapon lévő szenzor felbontása előreláthatólag 40 megapixel.

A Galaxy Note20 és Note20 Ultra bemutatója a pletykák szerint augusztus 5-én esedékes, de ezt a Samsung még nem erősítette meg. A legújabb infók szerint augusztus 21-től lehet majd megvásárolni a két készüléket.