Megjelent a Xiaomi 13 okostelefon

A kínai vállalat a napokban hivatalosan is bemutatta a már régóta pletykált Xiaomi 13 okostelefont, mi pedig mutatjuk, hogy mit kell tudni a termékről.

A Xiaomi 13 sorozat kicsit hányatott sorssal indult, ugyanis az először kitűzött bemutatási dátumot el kellett halasztani, most viszont végre hivatalosan is piacra kerültek a készülékek, köztük a Xiaomi 13 modell is, amit Kínában már december 14-től meg is lehet vásárolni.

A legolcsóbb modell ára mai árfolyamon számítva durván 240.000 Ft, míg a legdrágább kiadás a sima modellből 300.000 Ft.

A termékek egyelőre még csak a kínai piacon mutatkoztak be, ezért még itt az elején érdemes hozzátenni, hogy a globális ára sokkal magasabb lehet majd a készülékeknek, Magyarországon pedig még magasabb lesz ez az ár, ha itthon is debütálni fog majd a termék. Erről pontos információnk még nincs, de ha lesz megírjuk majd nektek.

Hardveresen a készülék egy Snapdragon 8Gen2 SoC lapkát kapott meg, a belső tárhely maximum 512 GB, a RAM méret pedig maximum 12 GB-os lehet. Alapból az Android 13 alapokon futó MIUI 14-et kapják majd a felhasználók és állítólag évekig fognak majd frissülni.

A kijelző egy 6,36 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű OLED panel, amin Infinity-O kivágásba helyezkedik el a 32 MP-es szelfi kamera. A hátlapon Leica felirattal ellátott kamerasziget található meg, ahol a főkamera 50 MP-es, a széles látószögű lencse 12 MP-es, míg a 3x optikai zoom-al rendelkező lencse 10 MP-es felbontású.


Forrás