Megszűnik a Xiaomi Redmi Note 10?

redmi-note-10

A Xiaomi egyik legjobb középkategóriás készülékéből, a források szerint úgy tűnik, hogy hamarosan mindenhol  készlethiányra lehet majd számítani.

crypto50

 

A Xiaomi indonéziai oldala hivatalosan közzétette, hogy leállítja a Xiaomi Redmi Note 10 készülékek gyártását chip hiány miatt. Emellett egyszerre megpróbálják ösztönözni a vásárlókat arra is, hogy ez helyett a Xiaomi Redmi Note 10 5G, Xiaomi Redmi Note 10S és Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefont válasszák. Azt viszont nem teljesen világos, hogy ezekből a készülékekből is lesz -e elegendő mennyiség.

Ez a jelentés arra is figyelmeztet, hogy hamarosan egyre több piacon válhat a készülék hiánycikké és ezt követően talán ki is vezethetik a készüléket. A COVID 19 járvány nagy befolyással volt a chip termelésre, hiszen a megbetegedések miatt több gyárat is be kellett egy időre zárni, mert nem volt megfelelő számú munkás.

xiaomi

A mobiltelefon a specifikációkat tekintve egy Snapdragon 678-as lapkával rendelkezik. A kijelző OLED, ami ebben a kategóriában most kimagaslónak mondható. Az akkumulátor kapacitásra sem lehet panasz, hiszen egy 5000 mAh-es telep kapott helyet a készülékben, amit 33W-os maximális töltési sebességgel lehet feltölteni. A készülék főkamerája pedig 48 MP-es, amivel részletgazdag képeket lehet készíteni.


Forrás