Minden Apple termék Face ID-val érkezhet a jövőben

apple

Már megszokhattuk, hogy az Apple az iPhone X óta csúcstelefonjait egy egyedi érzékelővel szereli fel. Ezt a megoldást kiterjesztheti a jövőben az összes készülékére.

INLOCK

Az amerikai nagyvállalat kicsit különcnek mondható az okostelefonokat gyártók körében, hiszen a jelenleg is hivatalosan forgalomban levő készülékei közül, csupán az iPhone SE rendelkezik ujjlenyomatolvasóval. Míg a legtöbb Androidos okostelefon gyártó ezt a típusú biometrikus azonosítást gondolja a legbiztonságosabbnak.

Ellenben az Apple egy 3D-s arcfelismerési technológiát használ ahhoz, hogy ne tudják a felhasználók adatait könnyedén megszerezni. Lehet vitatkozni, hogy melyik a jobb megoldás, de az biztos, hogy így érezhető a különbség-e téren is.

face id
Forrás: Apple

Pletykák szerint a Cupertino-i cég a jövőben az összes mobiltelefonját, köztük az iPhone SE szériát, az iPad-eket és a Mac gépeket is ilyen technológiával látná el.

Ez a szivárgás szembe megy azokkal a híresztelésekkel, amit az utóbbi időszakban hallhattunk, miszerint a cég visszahozza a telefonokba a Touch ID megoldást csupán a kijelző alá építve.

Lehet persze, hogy a Pro modellek megkaphatják mindkét típusú védelmet azért, hogy nagyobb legyen a választási lehetősége a felhasználóknak.

A mostani járványhelyzetből is kiindulva, nem valószínű, hogy a készülékein csupán a Face iD megoldás marad, hiszen rengeteg embernek meggyűlt a baja a feloldással, mert a kötelező maszk használata sok mindent megváltoztatott.

A pletykák azt is elmondják, hogy a Touch ID-s megoldás legközelebb az iPhone 14-es szériával mutatkozhat be, hiszen jelenleg még csak teszteli a cég ezt a technológiát.