Minden irányból megtekinthetjük a Huawei hamarosan érkező csúcsmobiljait

A március 26-án debütáló P40 szériáról rengeteg mindent megtudhattunk az elmúlt napokban. Most néhány friss sajtófotónak köszönhetően pedig vethetünk egy közeli pillantást is a Huawei két új csúcsmobiljára.


Sajnos a P40 Premium-ról nem jött semmi, a P40 és P40 Pro-val kapcsolatban viszont a friss képek megerősítik az elmúlt időszakban hallottakat. Evan Blass-nak köszönhetően a hátlap valószínűleg már mindenkinek ismerős, de most végre a másik oldalt is lecsekkolhatjuk.huawei-p40-series

Azt már eddig is tudtuk, hogy a szenzorcseppet kameralyukra cseréli a Huawei és az is kiderült, hogy a Pro verzió mellett a sima P40 is dupla előlapi kamerával érkezik. Az olcsóbb modell ezúttal is lapos kijelzővel jön, a P40 Pro-n viszont olyan íveket kap a megjelenítő mind a négy szélére, hogy gyakorlatilag alig látni valamit a kávákból.

Egyértelmű az utalás a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóra is, ez a standard P40-nél ugyan nincs feltüntetve, de már a P30-nál is ezt vetette be a Huawei, remélhetőleg nem lesz visszalépés ezen a vonalon. Az már eddig is tiszta volt, hogy a hátlapi kamerák száma és funkciói nem teljesen ugyanazok lesznek, erről részletesebben írtunk egy korábbi cikkünkben.

Ezeket leszámítva a képekből mást nem igazán lehet leszűrni, a dizájn részben már egyébként is ismert volt, a specifikációkkal kapcsolatban vannak inkább homályos részletek. Az tiszta, hogy kijelző méretben lesz eltérés a három modell között, de állítólag a 120 Hz-es képfrissítést mindegyik támogatni fogja majd.

A motorháztető alatt Kirin 990 5G lapkakészletet találunk majd, a RAM és a tárhely tekintetében több variánsra is lehet számítani. Az P40 mobilok áraival kapcsolatban is lehetett már ezt-azt hallani, sajnos a gyenge forint miatt itthon még magasabb árcédulára számíthatunk. A bemutatóig már nincs sok hátra, a következő napokban pedig még több hírre lehet számítani.