Októberben jöhet az olcsósított Galaxy S20 Lite

Nagyjából két hete érkezett a hír Dél-Koreából, hogy a Samsung egy megfizethető Galaxy S20-on dolgozik, ami hasonló lehet, mint az év elején bemutatott Galaxy S10 Lite vagy Galaxy Note 10 Lite.

Most újabb infó futott be a titokzatos készülékről, a forrás ezúttal a koreai ETNews, akik szerint a Samsung augusztustól októberig három új okostelefont fog bemutatni. Ezek a mobilok eredetileg nem voltak tervben, de a koronavírus miatt meglehetősen visszaestek az értékesítések és a bent ragadt alkatrészeket így szeretné kiszórni a gyártó. A megfizethető S20 kapcsán több megnevezés is szóba jött, állítólag Galaxy S20 Fan Edition néven jöhet, de felmertül a Galaxy S20 Pen Edition is, ami légyegében egy S20-Note20 “hibrid” lenne S Pen-nel ellátva.

Nem tudni végül melyik lesz a befutó, nagy valószínűséggel marad az év elején bevezetett vonalnál a Samsung, és csak egyszerűen Galaxy S20 Lite néven érkezik majd a modell, a koncepció pedig hasonló lesz, mint az előző generációnál. A felsőkategóriás hardver adott lesz, néhány apróságon viszont változtatnak majd, így lesz valamivel olcsóbb a Galaxy S20 sorozatnál a Lite variáns. Ez lehet akár a ház anyaga, a kijelző típusa, de a hátlapi modulokat is meg lehet variálni úgy, hogy olcsóbban jöjjünk ki. Egyelőre elég kevés információ áll rendelkezésünkre a mobillal kapcsolatban, amit eddig tudunk az csak annyi, hogy a One UI 2.5-ös verziójával és Snapdragon 865 rendszerchippel fog jönni a készülék.

Az ETNews arra is kitért, hogy Lee Jae-yong, a Samsung Elecronics alelnöke június 15-én találkozott az okostelefon-üzletvezetésért felelős vezetőséggel és elrendelte a menedzsment stratégiák felülvizsgálatát. Megvitatták az első féléves teljesítményt és arra jutottak, hogy mindenképp növelni kell az eladásokat, akár új telefonok bevezetésével is. Az viszont nem derült ki, hogy az S20 Lite mellett milyen új készülékekre számíthatunk még, korábban felmerült egy olcsóbb Galaxy Fold is, de erről eddig csak pletykaszinten hallottunk.