Rengeteg részlet kiderült a OnePlus 8-ról és 8 Pro-ról

Már köztudott, hogy április 15-én érkezik a OnePlus 8 széria és a hardverspecifikációk egy része is kiszivárgott. Ettől függetlenül persze sok megválaszolatlan kérdés volt eddig a OnePlus 8 mobilokat illetően, de egy Twitter bejegyzésnek köszönhetően most ezekre is választ kaptunk.

Az már eddig is tiszta volt, hogy az alapmodell és a Pro változat is Snapdragon 865 lapkával fog debütálni. Kiderült, hogy a OnePlus 8 egy 6,55 hüvelykes 90 Hz-es Full HD+ felbontású Super AMOLED megjelenítővel fog érkezni. Hátlapjára egy 48 megapixeles főkamerát fog kapni, ami mellett lesz még további két szenzor. Ezek közül az egyik 16 megapixeles, a másik 2 megapixeles. A szelfik készítéséért pedig egy 16 megapixeles modul felel. Ami a rendszermemóriát illeti, 8 és 12 GB-os variánsok kerülnek majd forgalomba. Tárhelyből 128 GB lesz a minimum, de akinek ez kevés lenne adott a 256 GB-os opció is. Az akkumulátor kapacitása 4300 mAh, amihez 30 wattos gyorstöltést kapunk.

oneplus-8table

A OnePlus 8 Pro valamivel nagyobb, szám szerint 6,78 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt fog kapni, ami akár 120 Hz-es képfrissítésre is képes lesz. Valamint memóriából is egy kicsit jobb kerül bele, bár a 8 Pro esetében is 8 és 12 GB-os modellek lesznek, de már LPDDR5 RAM-mal. A készülék hátlapján két 48 megapixeles kamera, valamit egy 8 megapixeles és egy 5 megapixeles kamera helyezkedik el. Az előlapi kamera felbontása változatlan a OnePlus 8-hoz képest, tehát 16 megapixeles képeket lőhetünk majd. A tárhely tekintetében úgy tűnik nem eszközöl változtatásokat a gyártó, ami azt jelenti, hogy a Pro-ból is 128 és 256 GB-os változatok állnak majd rendelkezésünkre. A két készülék akkumulátorának kapacitása között csak egy leheletnyi különbség lesz, a OnePlus 8 Pro-ba egy 4510 mAh-s telep fog kerülni. A vezetékes töltés sebessége változatlan, tehát marad a 30 W, de a Pro már támogatni fogja a vezeték nélküli és a fordított töltést is, valamint adott lesz az IP68 védelem is.

oneplus-8-lite

A OnePlus 8-ról és 8 Pro-ról egyébként már több renderképet is láthattunk az elmúlt hónapok során. Sőt a hetekben még Robert Downey Jr. kezében is feltűnt egy ilyen telefon, amit azonnal lencsevégre is kaptak. Idén egyébkén a OnePlus 8 és 8 Pro mellett egy olcsóbb variáns is fog érkezni, ez a OnePlus 8 Lite nevet fogja kapni.