TOP 10 okostelefon 2019-ben

Idén is rengeteg készüléket dobtak piacra a mobilgyártók, visszagondolva az elmúlt hónapokra készítettünk egy rövid összeállítást, melyik telefonok határozták meg leginkább a piacot, vagy éppen melyek okozták a legnagyobb meglepetést egyedi, futurisztikus dizájnjukkal. Szándékosan nem választunk legjobbat, hiszen mindenki más szempont alapján vesz magának telefont.


Redmi K30 5G

Túlzás lenne azt mondani, hogy a 2019-es évet az 5G határozta meg, hiszen rengeteg helyen még nincs kiépítve az új generációs hálózat. Ettől függetlenül nem kérdés, hogy ez a jövő, és rengeteg eszköz kapcsolódik majd az 5G hálózathoz megkönnyítve ezzel az életünket. Sajnos az 5G képes telefonok méregdrágák lettek, de a hónap elején bemutatott Redmi K30 5G-ért csak 85 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek, ezzel pedig a legolcsóbb 5G-s mobil lett a piacon. A baráti ár mellé ráadásul ütőképes hardver és egész korrekt kamerarendszer jár.

Xiaomi Mi Mix Alpha

A legnagyobb meglepetést idén a Mi Mix Alpha okozta. A Xiaomi-nak egészen a bemutatóig sikerült titokban tartani a készülék futurisztikus dizájnját, de a hardveres összetevőkön sem spóroltak. Ebből adódóan rendkívül drága lett az Alpha és a gyártása is elég nehézkes, egyelőre még nem is lehet megvásárolni a 840 ezer forintos masinát, de úgy tűnik hamarosan felkerül a boltok polcaira.

Motorola Razr 2019

Természetesen hajlítható kijelzős telefon sem hiányozhat az összeállításból. A Galaxy Fold és a Mate X már inkább tablet kategória, ezért mi a 2000-es évek első felét visszahozó Motorola Razr 2019-et választottuk be a TOP 10-be. Nosztalgikus és rendhagyó dizájnjának köszönhetően szerintem sokan örülnénk egy ilyen mobilnak, kár, hogy itthon hivatalosan valószínűleg soha nem fog forgalomba kerülni.

iPhone 11

Szokatlan, de nem meglepő lépés volt az Apple-től, hogy a szeptemberi bemutatón egy picit lefaragtak az egyik iPhone árából. Az iPhone 11-nek mindenképp helye van a listán, hiszen jóval olcsóbb az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max-nál és gyakorlatilag ugyanazokat a funkciókat megkapjuk, mint a két nagytesónál.

Huawei P30 Pro

Talán egyszerűbb lett volna a Mate 30 Pro-t betenni a TOP 10-be, de a Google szolgáltatáscsomagja nélkül Kínán kívül máshol elég nehéz vele az élet. Az is a Mate 30 mobilok ellen szól, hogy még mindig nem kaphatóak rengeteg országban, pedig úgy néz ki hiába várt a Huawei, itt már GMS nem lesz, így felesleges halogatni a startot. Szerencsére a Huawei P30 Pro még mindig megállja a helyét a piacon és a periszkópos kamerájának köszönhetően, fotózás szempontjából sem mondható rossz választásnak.

Galaxy Note 10+

A lista második legdrágább mobilja a Note 10+, ami egy igazi prémium felsőkategóriás készülék lett. Igazából az árán kívül gyakorlatilag semmibe nem lehet belekötni, a mobil villámgyors, kamerában is ott van a szeren és az üzemidőre, illetve a töltés sebességére sem lehet panasz.

A Xiaomi Mi 9T Pro is szintén felsőkategóriás eszköz, de jóval barátibb árcédulával. Már 112 ezer forintért lehet venni Mi 9T Pro-t, ezzel pedig gyakorlatilag a legolcsóbb csúcsmobil a piacon. Ár/érték arányban még mindig az egyik legjobb vételnek számít.

Galaxy S10e

A Galaxy S10e sikerén még a Samsungnál is meglepődtek, rengeteget adtak el belőle, nem is volt kérdés, hogy lesz folytatás. A februári bemutató óta eléggé le is ment az ára, jobb helyeken már 155 ezer forinttól indul, ezért a pénzért pedig szinte ugyanazt a hardvert kapjuk, mint a Galaxy S10 vagy Galaxy S10 Plus-nál.

Xiaomi Mi Note 10

Valószínű kevesen vesznek telefont csak fotózásra vagy videózára, de ha valakinél ez az egyik legfőbb szempont akkor egyértelműen a Mi Note 10-et kell választani. Egy hajszálnyival jobb fotózásban a Mate 30 Pro 5G, de nagyjából kétszer annyiba is kerül. A Mi Note 10 egyébként hatalmas 6,47 hüvelykes kijelzővel és öt darab hátlapi kamerával rendelkezik. Az akkumulátor kapacitása pedig 5260 milliamperóra, a rendszerchip a nyolcmagos Snapdragon 730G, így valószínűleg teljesítményre sem lesz panasz.

Redmi Note 8 Pro

Kis túlzással akár az év mobiljának is lehetne választani a Redmi Note 8 Pro-t, amit már 60 ezer forintért is meg lehet venni, a saját kategóriájában nincs is ellenfele. A mobil hátlapján 64+8+2+2 megapixeles kamerát találunk, a burkolat alatt lévő Helio G90T chipset pedig bőven elég a legkomolyabb játékoknak is. Akár 6 GB RAM-mal is beszerezhetjük a Note 8 Pro-t, a benne lévő 4500 milliamperórás akkumulátor 18 wattos gyorstöltést kapott. Ennyi pénzért nem találunk még csak hasonlót egyik konkurens gyártónál sem.