Új kamera szabadalmak a Xiaomi-tól

xiaomi

A kínai cég folyamatosan fejleszt és újabb szabadalmakat védet le. Most mutatjuk, hogy milyen kameraszigeteket terveztek meg.

INLOCK

A mostani szabadalmi renderképek alapján a vállalat tovább fókuszál a kamerák fejlesztésére. A kamera szigetek méreteit tekintve, hatalmas érzékelőket használhatnak fel későbbi mobiltelefonjaikban.

Egy forrás szerint a kínai cég még 2021-ben nyújtott be szabadalmi terveket a Szellemi Tulajdon Világszervezethez (WIPO), ami három okostelefon hátlapját mutatja be.

xiaomi

Ha az egyest modellt nézzük, feltételezhetjük, hogy azt a Samsung Galaxy S21-es sorozat ihlette, hiszen nagyon hasonló a kialakítása. Itt négy kamera kaphat helyet egymás alatt. A főkamera lehet a legnagyobb méretű, alul pedig egy periszkópos lencse fedezhető fel. A bal sarokban egymás alatt helyezkednek el a kamerák.

xiaomi

A második modell kialakítása pedig nagyon hasonló a Xiaomi Mi 11i dizájnjához és az eddig látott renderképek alapján a Honor 50-es széria és a Huawei P50 széria modelljeire is. Itt az előlapon egy középen lyukas kijelzőt kapunk, míg a hátoldalon a bal oldalra pozicionálva található meg a kamerasziget. Itt két nagyobb szenzor is helyet kaphat, amik egy kör alakú kialakításban jelennek meg.

xiaomi

A harmadik modell pedig minimalista és mindösszesen 3 kamera kap helyet a hátlapján a bal felső sarokban. Itt egy nagy méretű főkamera és két kisebb lencse látható a képen.

Véleményünk szerint mindegyik terv dizájnos és várjuk az ilyen készülékeket, amik így nézhetnek ki. Persze ezek még csak szabadalmi tervek, nem biztos, hogy ezek közül megvalósul mindegyik.

Forrás