Új Qualcomm csúcsprocesszor a láthatáron

898

A chipgyártó cég minden évben bemutatja a csúcsprocesszorát, ami szinte mindig a legjobb az Apple processzorától eltekintve. Most a következő évi lapkáról derültek ki részletek.

INLOCK

A Qualcomm idei csúcsprocesszora a Snapdragon 888-as chip, ami a legtöbb csúcsmodellben megtalálható. A cég már bemutatta ennek továbbfejlesztett változatát a Snapdragon 888 + lapkát is. Itt a pluszos modell olyan 10%-kal gyorsabb, mint az alap modell. Nem is várható el sokkal nagyobb fejlődés, hiszen akkor nem lenne olyan átütő ereje a jövő évi újdonságnak.

Eddig a pletykák azt mondták, hogy a Snapdragon 888-as utódja a Snapdragon 895 lesz, SoC sm8450-es modellszámmal. Új szivárgások szerint, a modellszám marad, viszont a lapkakészlet neve Snapdragon 898 lesz.

898

Ez a chip az Arm legújabb fejlesztésű Armv9 architektúráján alapul. Ez azt is jelenti, hogy a Kryo 780 CPU magok 3,09 GHz-en tudnak dolgozni. A CPU nagyjából 16 százalékkal lehet gyorsabb elődjénél az X1-nél. A lapka 4 nm-es gyártási folyamaton fog készülni. A chip a híresztelések szerint Adreno 730-as GPU-val fog érkezni, ami jelentős javulást mutathat az Adreno 660-hoz képest.


Forrás