Még ebben a hónapban bemutatkozhat a Snapdragon 898

A Qualcomm bejelentette, hogy mikor lesz a Tech Summit rendezvényük, ahol a Snapdragon 898 processzorral is megismerkedhetünk majd.

crypto50

A Qualcomm nemrég közzétett egy képet a weboldalán, amelyből kiderült, hogy a Tech Summit rendezvényt 2021. november 30. és december 2. között rendezik meg. A banneren egy hajót láthatunk, ami úgy közlekedik a vízben, hogy közben a végtelen jele fodrozódik ki az általa generált hullámokból. E mellé még oda írták azt is, hogy “More to come, soon!”. Ezen kívül semmi érdemleges információt nem árultak el a rendezvényről, tehát egyáltalán nem tudni, hogy mire számíthatunk.

Ennek ellenére azonban egy ideje már hallunk pletykákat a Snapdragon 898-ról, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel a Tech Summiton megismerkedhetünk majd vele. Sőt, egyes források azt állítják, hogy az első telefon, amely ezt a chipsetet használja, a Xiaomi 12 lesz. Ez a termék várhatóan az év végéig meg is fog jelenni, ahogy azt korábban írtuk. Tekintve, hogy a keynote-ok jellemzően a kongresszusok első napján zajlanak, feltételezhető, hogy a Snapdragon 898 részleteit november 30-án, vagy ennek hiányában legkésőbb december 2-án megismerhetjük.

sd-898-1

Az eddig kiszivárgott információk alapján a Qualcomm SM8450 lapka, vagy másik nevén Snapdragon 898-ről már tudjuk, hogy egy AMR Cortex-X2 CPU-maggal rendelkezik majd. Ennek 3,0 GHz-es lesz az órajele, ezen kívül lesz még benne három Cortex-A710 alapú mag, 2,5 GHz-es órajellel és négy hatékony Cortex-A510 mag 1,79 GHz-es órajellel.

sd-898-3

A GPU állítólag egy Adreno 730 lesz, amely az Adreno 660-hoz képest végrehajtott architektúrális fejlesztések és a Samsung 4 nanométeres gyártási folyamata között akár 20%-os teljesítménynövekedést is hozhat. A csatlakoztathatóság tekintetében egy X65 5G modemre számítunk, amelynek elméleti maximális letöltési sebessége 10 Gbps.