Ultrahangos ujjlenyomat olvasót kaphat a Mate 20 Pro

írta: odinsann

Már egy jó ideje hallani, hogy a nagy gyártók gőzerővel dolgoznak a képernyőbe épített ujjlenyomat olvasón, a technológia optikai variánsával már találkozhattunk, de az ultrahangos szenzor még a jövő zenéje.


Azonban úgy tűnik, hogy nem is annyira távoli jövőről van szó, mivel a CNMO értesülései szerint a Huawei Mate 20 széria csúcsmodellje már megkapja az ultrahangos érzékelőt. Elsőként a Vivo X20 Plus debütált kijelzőbe szerelt ujjlenyomat olvasóval, majd a Huawei Mate RS is megkapta a szenzort, de mindkét eszköz az optikai változattal rendelkezik, ami 300 mikron vastagságig működik tökéletesen, tehát egy vastagabb üvegfóliával már akadályokba ütközhet az azonosítás.

A Qualcomm által fejlesztett második generációs GDIX (ultrahangos) ujjlenyomat olvasó azonban már 800 mikronig használható. Értesüléseink szerint a Samsung is ennek a technológiának a kifejlesztésére várt és a Galaxy S10-ben is ez fog helyet kapni. A fentiek alapján azonban az ősszel érkező Mate 20 Pro beelőzheti a Samsungot, mivel a kínai cég zászlóshajója lehet az első ami megkapja a Qualcomm GDIX szenzorát, sőt egy megegyezés alapján egészen jövő év februárig a kizárólagos használója lehet.

Már korábban is találkoztunk ilyen fajta megegyezéssel, amit elsőként a Samsunggal kötött a Qulacomm, akkor a Snapdragon 835 processzor elsődleges használója lehetett a Galaxy S8 duó, majd ugyan ez volt a szisztéma a Snapdragon 845-el rendelkező Galaxy S9 és S9 Plus-nál is. Most úgy látszik, hogy a Huawei-t részesítheti előnyben a Qualcomm. Mivel a kínai cég mobiljai saját Kirin lapkákkal rendelkeznek, ezért nincs kizárva az sem, hogy a Galaxy S10 az előző évekhez hasonlóan ugyan így elsőbbséget élvez majd a többi gyártóval szemben az új Snapdragon chipet illetően.

forrás: gsmarena