Fontos hírek éreztek a Huawei okostelefon alkatrészekről

A kínai vállalat néhány napja egy terjedő pletyka végére próbált pontot tenni egy hivatalos állásfoglalással, ami a saját gyártású processzoraira vonatkozik. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

A Huawei nem a legjobb napjait éli az okostelefon piacon, hiszen amerikai szankciók miatt nem használhatják azokat a technológiákat, amik az USA-hoz kötődnek.

Itt az egyik legnagyobb gond, ami ehhez kapcsolódik az a Google szolgáltatások támogatottsága, ami miatt nagyon sok embernek kiesnek a készülékek a látóköréből, főleg az európai régióban.

Mindezek mellett a processzor gyártásnak is betettek a szankciók, hiszen a kínai vállalat évek óta jó minőségű Kirin lapkákat fejlesztett le, amik sajnos már nem elérhetőek számukra, helyettük partneri megállapodás keretein belül használhatják a Snapdragon lapkákat, de ott is csak a 4G-s kiviteleket. Jelenleg az egyetlen túlélő a Kirin 710A lapka, ami feltűnik néhány Huawei okostelefonban és táblagépben, de ez elég visszafogott teljesítményt kínál.

A forrás szerint néhány hete egy olyan pletyka kezdett el terjedni az interneten, hogy a cég a következő évben új Kirin lapkát dobhat majd piacra valahogyan megkerülve a szankciókat, viszont ezt a cég hivatalosan is cáfolta, így nem sok esély van a feltámadásra ilyen téren.


Forrás