Xiaomi Pad 5 – ami nagyon megéri

xiaomi-pad-5-cover

Ha táblagép vásárlás előtt állsz akkor erősen ajánlott egy pillantást vetni a Xiaomi Pad 5-re, amit most akciós áron be is tudsz szerezni.

crypto50

A táblagép piac eléggé felpörgött az elmúlt évek során. A felhasználók egy része munkában inkább már táblagépet használ laptop helyett, ennek is köszönhető, hogy egyre nagyobb a választék a piacon. Ha az árakat nézzük egyértelműen az Apple eszközei a legdrágábbak, de természetesen akadnak olcsóbb megoldások is a piacon, ilyen az augusztusban bemutatott Xiaomi Pad 5 is, ami remek hardverekkel és kitűnő kijelzővel érhető el.

xiaomi-pad-5

A Xiaomi Pad 5 egy méretes 11 hüvelykes kijelzőt tudhat magáénak. Az IPS LCD panel támogatja a 120 Hz-es képfrissítést, HDR10-et, felbontása 1600×2560 pixel, a képarány 16:10-es. A kijelző vékony kávájában a felső sávban középre pozícionálva találjuk az előlapi kamerát. A modul felbontása 8 megapixel, az f/2.0-ás rekeszértékű kamerával 30 fps alatt Full HD felbontású videót is tudunk rögzíteni. A hátlapon egyetlen kamerát helyeztek el, de ez egy táblagép esetében teljes mértékben elegendő. Ennek felbontása egyébként 13 megapixel, a rekeszérték f/2.0. Valamint 4K felbontású videó rögzítésére is képes 30fps-sel. A tesztek alapján egyébként meglepően jó minőségű képeket tudunk lőni a Xiaomi Pad 5-tel, tehát a kamerára biztosan nem lesz panasz.

Hardveres fronton sincs szégyenkezni valója a Pad 5-nek. A számítások elvégzéséről a Qualcomm 7 nanométeres processzora a Snapdragon 860 gondoskodik. Ez a lapka egy nagy 2.96 GHz-es Kyro 485 Gold magot, 3x 2.42 GHz-es Kyro 485 Gold magot és 4x 1.78 GHz-es Kyro 485 Silver magot tartalmaz. A grafikus teljesítményért pedig egy Adreno 640 GPU felel. A rendszermemória fixen 6 GB, de tárhelyből már van opció a választásra 128 vagy 256 GB-os opciókkal szerezhetjük be, természetesen mindkét esetben UFS 3.1-es háttértárak kapunk, viszont bővítésre nincs lehetőség. Az akkumulátor kapacitása 8720 mAh, amit 33 wattos töltéssel táplálhatunk. A rendszer Android 11, MIUI 12.5 kezelőfelülettel, tehát egy igen friss Android verzióról van szó és biztosan nem marad frissítés nélkül sem.

xiaomi-pad-5-5

Fontos kiemelni, hogy az összesen négy hangszóróval ellátott Xiaomi Pad 5 kitűnő hangzást biztosít a médiatartalmak fogyasztása közben. A hardvereknek köszönhetően villámgyors használat közben a táblagép és most egész jó áron meg tudjuk vásárolni a következő linken.