10 éves az Instagram: új funkciókkal lepnek meg minket a fejlesztők

Az Instagram még mindig az egyik legnépszerűbb közösségi platform. A képmegosztó itthon valamivel később terjedt el mint a nyugati országokban, épp ezért egyesek számára meglepő lehet a hír, hogy már 10 éves az alkalmazás. 

gearbest_banner_Redmi_9a

Ennek kapcsán bevezettek jó néhány hasznos funkciót a fejlesztők, amiket mi, a felhasználók kapunk “ajándékba”. Az első és talán leglényegesebb a Stories Map, ezzel az elmúlt három évben közzétett szroikat tudjuk megtekinteni egy külön felületen, könnyen böngészhető és átlátható formában. Ezt a profilunk alól, az archívumból tudjuk előbányászni.

Érkeztek új ikonok az Instához, így a mobilunk kezdőképernyőjét még könnyebben a saját ízlésünkre tudjuk formálni. Több mint 10 ikon közül lehet választani, még az első a 2010-es is köztük van. Ez a beállításokon belül érhető el, ha valaki nem találná ezen a videón remekül látszik:

Jött egy új fejlesztés, amivel a zaklató hozzászólásokat szűrik. Nem túl nagy durranás már előbb is bevezethették volna. Röviden annyi a lényege, hogy a korábban már többször jelentett sértő kommentekhez hasonló (vagy azokkal megegyező) hozzászólásokat egy algoritmus automatikusan felismeri és elrejti. Ezeket a rejtett tartalmakat egyébként egy külön fül alatt lehet majd megtekinteni.

  • Az Insta néhány érdekes statisztikát is megosztott, kiderült, hogy:
  • az instázók fele naponta néz videós tartalmakat is a platfromon
  • a felhasználók többsége háromszor annyi privát üzenetet kült mind ahány kommentet ír.
  • az instázók napi szinten egy milliónál is több olyan bejegyzést osztanak meg, amikben meméket is említenek.
  • a KPOP a legtöbbet említett zenei műfaj az Instán

Az új funkciókat Androidos mobilon és iOS-en is kipróbálhatjuk majd, viszont nem minden felhasználónál egyszerre jelennek majd meg.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.