20 GB RAM egy ZTE mobiltelefonban

zte

Egyre magasabb hardver teljesítményt ígérnek manapság az okostelefonok. Most egy újabb mobil érkezhet, hatalmas RAM mérettel.

INLOCK

A mobiltelefonokba napjainkban egyre több gyártó rak a csúcsprocesszorok mellé nagy RAM-ot. Ilyen készülék a jelenleg forgalmazott telefonok közül például a Samsung Galaxy S21 Ultra, aminél a legerősebb változat 16 GB RAM-ot kapott. Az eddigi legnagyobb memória mérettel felszerelt készülék a ZTE kínálatában található meg. Ez nem más mint a Nubia Red Magic 6.

zte

A pletykák szerint, a kínai cég most egy 20 GB RAM-os mobiltelefont dobhat a piacra, ami irgalmatlanul sok. Gondoljunk csak bele. Néhány éve a számítógépek sem rendelkeztek ekkora kapacitással, nem, hogy az okostelefonok. Nevezhetnénk akár erőműveknek is, hiszen nem nagyon van olyan feladat, amit ne oldana meg egy ilyen típusú eszköz.

A cég még nem adott ki konkrét információkat a terveiről, csak utalást tett rá. Ebben a szivárgásban többféle lehetőség is szerepet játszik. Az utóbbi időszakban az Oppo, Vivo és a Xiaomi is adott ki olyan készüléket, aminél virtuálisan érhető el több RAM a telefonhoz. Ez is egy opció, de valószínűsíthető, hogy fizikálisan lesz a készülékbe építve.

Mindenesetre az, hogy ilyen tervei vannak a ZTE-nek, netán meg is valósítják nem azt jelenti, hogy ez lesz a legerősebb telefon, hiszen nem minden a RAM méreten függ. Elég csak az Apple háza tájára tekinteni, ott sem a 12 GB RAM-ok a jellemzőek, mégis a legerősebb hardvert nyújtják a felhasználóknak.


Forrás