200 megapixeles kamerával jöhet az egyik kínai gyártó mobilja

Érdekes hírek érkeztek a ZTE Axon 30 Pro-ról, amit egyből két forrás is megerősített, melyek közül az egyik kimondottan megbízhatónak mondható.

Egy ideje már lehet hallani, hogy a Samsung dolgozik egy 200 megapixeles kameramodulon, ami a közeljövőben debütálhat mobiltelefonban. Az eddig kiszivárgott információk alapján, ez a kameramodul az S5KGND modellszámmal ellátott 200 MP kamera már az új Spectra 580 ISP-t használja, ami ebből adódóan elég egyedülállónak számít a piacon.

zte-axon-20-5g-1

A napokban egy kiszivárogtató forrás és a ZTE egy hivatalos képviselője is árulkodott egy kicsit az egyik hamarosan érkező ZTE mobilról, az Axon 30 Pro-ról. A ZTE-nek köszönhetően kiderült, hogy Snapdragon 888 processzor lesz majd a mobilban, ami valljuk be azért csúcsmobil révén sejthető volt. Viszont ezen kívül megtudtuk tőlük azt is, hogy Spectra 580 ISP is lesz a telefonban. Bár itt azért felmerülhet bennünk több kérdés is, az első rögtön az lehet, hogy ha már ezt megemlítik akkor miért nem egyből a 200 megapixeles kameráról számolnak be?

A másik forrás a WHYLAB, itt szó szerint kimondják, hogy a 200 megapixeles Samsung kamerával fog jönni a ZTE Axon 30 Pro. Ezen kívül még beszámol róla, hogy a 200 megapixeles modul mérete 1 / 1,37″ ami valamivel kisebb mint a Galaxy S21 modellekben lévő 108 megapixeles kamera. Valamint megtudtuk azt is, hogy a képpontméret 0,64 µm, míg a tényleges pixelméret 1,28 µm.

Tény, hogy egy még be sem jelentett kameráról van szó, de az elmúlt évek során a Samsung előszeretettel pakolta bele más gyártók készülékibe az újdonságait. Emlékezzünk csak vissza első 108 megapixeles kamerára ami még 2019 végén a Xiaomi Mi Note 10-be került bele először. Vagy a nemrég bemutatott Exynos 1080 processzorra, amit a Vivo X60 modellek kaptak meg. Ezek alapján pedig meg van az esély arra is, hogy ZTE telefon kapja meg elsőként a Samsung 200 megapixeles modulját.

Ez is érdekelhet:

Akár 120x-os nagyításra is képes lehet a Xiaomi Mi 11 Pro

Egy új Xiaomi Mi 10 verzió jön Snapdragon 870 chipsettel

A Xiaomi alelnöke elárulta mikor jöhet a Redmi K40