2020-ban is végig veszteséges volt az LG mobil részlege

Továbbra is nagyon veszteséges az LG mobilos divíziója, de azért még bízik az idei évben és a vásárlókban a dél-koreai gyártó.

Az elmúlt hetekben egymásnak ellentmondó pletykákat lehetett hallani az LG mobilos részlegéről. Több forrás állította azt, hogy az LG kiszállna a mobilpiacról, majd ezt a gyártó természetesen cáfolta. Azt azért hozzá kell tenni, hogy korábban is hallottunk már ilyet az LG-ről, majd végül nem lett belőle semmi. Viszont az tény, hogy a most közzétett információk alapján ez már a sokadik negyedév melyben veszteséges az LG mobilrészlege. A közzétett pénzügyi jelentés szerint 750,63 millió dollár veszteséget könyvetek el a 2020-as évben.

A jelentés alapján csak az októbertől decemberig terjedő időszakban 222,93 millió USD volt a működési veszteség. Fő problémának az LG prémium kategóriájú telefonjainak stagnáló értékesítését és az 5G képes modellek hiányát emelték ki. Az LG ezek ellenére továbbra is bizakodik, mivel úgy vélik, hogy 2021-ban már lezajlik a járványhelyzet és több 5G-s telefonnal is készülnek az évre, amik meghozhatják a fogyasztók vásárlási kedvét.