3D Touch nélkül, de a szokásos Lightning csatlakozóval jönnek az idei iPhone-ok

iphone-cover

A 3D Touch nem azok közé az iPhone funkciók közé tartozik melyet mindenki használ, és most úgy tűnik, hogy az Apple megszabadul tőle.


A tavaly bemutatott iPhone XR már nem kapta meg a 3D Touch funkciót. Ezt inkább a Haptic Touch-csal helyettesítették, ami a nyomáserősség helyett az érintés hosszán alapszik. Akkoriban azt hittük, hogy a kimaradt 3D Touch az “olcsó” iPhone keretébe már nem fért bele, azonban most úgy tűnik, hogy az Apple végleg megszabadulna ettől a technológiától. Állítólag a Taptic Engine-hez is hozzányúlnak, és ebből is egy újat mutatnak majd be, ami Leap Hapics néven érkezik. Sajnos semmi konkrétumot nem tudunk meg a működéséről.

iphone-11

A töltő csatlakozóval kapcsolatban is érkeztek hírek. Ugyan már korábban is lehetett hallani, hogy az idei iPhone-ok is Lightning portot fognak kapni, ezt most a 9to5mac is megerősítette, tehát most is le kell mondanunk az USB Type-C gyorstöltésről.

iphones-2019

Már rengeteg képet láthattunk az állítólagos idén debütáló három iPhone modellről. Mint tudjuk, mindegyik egy kamerával többet kap mint tavaly, vagyis az iPhone XS és XS Max utódai három, míg az XR utódja két modult tudhat majd magáénak. Sajnos egyre több forrás erősíti meg, hogy ezek a kamerák a négyzet formájú, lekerekített sarkú kameraszigettel érkeznek.

Ha már a kamerákról van szó, pletykálnak egy Smart Frame névre keresztelt funkcióról, ami elvileg lehetőséget fog adni arra, hogy utólag javítsunk a képek perspektíváján egy bizonyos időn belül. Erről azonban egyelőre többet nem tudni. Jó hír továbbá, hogy az előlapi kamerán is fejleszt az Apple, ez elvileg képes lesz 120 fps-es lassított videó készítésére, az iPhone 11 modellek esetében valószínűleg Full HD felbontásban.

Az új iPhone készülékek bemutatójának időpontjáról még semmit nem tudunk, de vélhetően szokás szerint szeptemberben fog rá sor kerülni.