530.000 pontot már biztosan tud AnTuTu-ban a Dimensity 1000+ lapka

dimensity-1000plus-cover

A MediaTek frissen bemutatott lapkája megmutatta erejét AnTuTu-ban, és az is kiderült melyik lesz az első telefon, ami ezzel a processzorral fog érkezni.


Az elmúlt hónapokban valami nagy változás történhetett a MediaTek-nél. A cég ugyanis egész jó teljesítményű mobil processzorokat kezdett piacra dobni nagyon jó áron. Ennek köszönhetően pedig olyan gyártók is beletették mobiljaikba a MediaTek processzorait akik korábban nem is üzleteltek a céggel. Az év végén rukkoltak elő a Dimensity 1000 processzorral, ez a chip még a konkurenciát is megizzasztotta, olyan teljesítményre volt képes. Most pedig a hónap elején elhozták ennek folytatását ami csak nemes egyszerűséggel a Dimensity 1000+ 5G nevet kapta.

dimensity-1000-plus

A processzorban lévő magok maradtak ugyanazok, tehát továbbra is négy 2,6 GHz-es Cortex-A77, négy 2 GHz Cortex-A55 dolgozik benne és a GPU pedig Mali-G77. Viszont már 144 Hz-es képfrissítésre alkalmas megjelenítőt is támogat, akár 21:9-es képarány és Full HD+ felbontás mellett. További újítás a MiraVision, ami az SDR tartalmakat 4K minőségben is konvertálja. Valamint a 4K felvételek HDR10+ megjelenítést is. Csiszolgattak a WiFi-n és Bluetooth-on csatlakoztatott eszközök interferenciáján, és lehetővé tették az adatfolyam folytonosságát hívás esetén is. Az 5G és 4G hálózatok közötti váltás intelligensebb és energiatakarékosabb lett.

iqoo-z1

A MediaTek elárulta, hogy együttműködést alakítottak ki az iQOO-val. Mint tudjuk ez a Vivo mobiljainak gamer szériáját jelenti. Ennek köszönhetően épp egy ilyen telefon lesz az első, ami a Dimensity 1000+ processzorral fog érkezni május 19-én. Ez a készülék nem más mint az iQOO Z1, ami egyébként a napokban járt az AnTuTu-nál is és egész jó pontozást szerzett. A Z1-nek 530.000 pontot sikerült elérnie a benchmark applikációban, aminél ugyan már láthattunk magasabbat is, de így is elég jónak számít.