Samsung Galaxy A80 hazai ár és megjelenés

A bemutató napján nem tudtunk meg semmit a Galaxy A80 áráról, illetve az sem derült ki melyik országokban lehet majd beszerezni a különleges kamerarendszerrel szerelt mobilt. Jó hír, hogy itthon is felkerül majd a boltok polcaira az eszköz, de a hivatalos fogyasztói ár középkategóriás telefonhoz képest viszonylag magas lesz.


Mondjuk ez a Samsungtól már nem újdonság, valahogy a középkategóriás telefonok árát soha nem tudják jól belőni. A készülék elég különleges csúszkás-forgatható kamerákat kapott, ha szelfit szeretnénk készíteni azt a hátlapi egységekkel tehetjük meg. A mobil hátlapja egy mozdulattal felcsúsztatható, ilyenkor pedig a három modul tesz egy 180 fokos fordulatot és máris lehet használni szelfizésre őket.A fázisérzékelős autófókusszal ellátott főkamera 48 megapixeles, ezt még kiegészíti egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű lencse és egy 3D mélységszenzor. Elég erős trió, az önarcképek minőségére biztosan nem lesz panasz. Ennek a kialakításnak köszönhetően a kijelzőbe nem rondít bele kameralyuk és szenzorsziget sem, így a Galaxy A80 gyakorlatilag a Samsung legnagyobb képernyő/test aránnyal rendelkező okostelefonja.Az extra vékony kávák által szegélyezett megjelentő hatalmas 6,7 hüvelykes Super AMOLED panel, 1080 x 2400 pixel felbontással és 20:9-es képaránnyal. Nem spórolt semmin a gyártó, az ujjlenyomat olvasót is a kijelzőben találjuk. A motorháztető alá az újonnan bemutatott nyolc magos Snapdragon 730 lapka került, ami mellé 8 GB belső memóriát és 128 GB tárhelyet kapunk, micro SD bővítési lehetőség nélkül.

Az akkumulátor kapacitása 3700 milliamperóra, az üvegből készült ház ellenére vezeték nélküli töltés nincs, viszont támogatott a 25 wattos gyorstöltés. A Samsung saját kezelőfelületét a One UI-t futtatja a masina, Android 9 Pie alapokon. Sajnos az IP védettség és a jack csatlakozó kimaradt. A Galaxy A80 ára hazánkban 224 990 forint lesz és május végétől lehet majd megvásárolni.

FORRÁS24.hu
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.