Gyorsan elkapkodták a Samsung méregdrága csúcsmobilját

Februárban a Mobil Világkongresszuson mutatták be a Galaxy Fold-ot és az eredeti tervek szerint április 26-tól lehetett volna megvásárolni a készüléket. A megjelenés előtti hetekben viszont a tesztmodellek többségénél a kijelző meghibásodott, ami miatt jegelni kellett a startot.


A múlt héten Dél-Koreában már felkerült a boltok polcaira a javított verzió és meglepően gyorsan elfogyott az első készlet. A Samsung több apró módosítást is eszközölt a masinán, a hajlításért felelős mechanizmus és a kijelző már védve van a porszemektől és egyéb szennyeződésektől, és a panelt védő fólia eltávolítása sem lesz már olyan egyszerű. A pozitív fogadtatás bizonyította, lesz kereslet a prémium hajlítható mobilokra. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy csak 2500 egységet tett elérhetővé a Samsung a felhasználók számára. Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy 2000 eurós, azaz körülbelül 650 ezer forintos eszközről van szó.

Az új változat csak dizájnban tér el a februárban bemutatott modelltől, a specifikációkon nem változtattak. A telefonnak két kijelzője van, összecsukva egy 4,6 hüvelykes HD+ felbontású panel áll rendelkezésünkre, nyitott állapotban pedig egy 7,3 hüvelykes QXGA+ felbontású megjelenítő tárul elénk. A kijelző jobb felső sarkában található egy szenzorsziget, 8 és egy 10 megapixeles kamerával. A külső megjelenítő felett is van egy 10 megapixeles modul, nem muszáj tehát szétnyitni az eszközt, ha szelfit szeretnénk készíteni. A hátlapon is három kamera van, ezek 12+12+16 megapixelesek, így összesen 6 egység található a Fold-on.

A motorháztető alá Snapdragon 855 rendszerchip, 12 GB belső memória és 512 GB tárhely került, microSD kártyával ugyan nem tudunk bővíteni, de valószínű erre nem is lesz szükség. Dolby Atmos sztereó hangszórók vannak a mobilban, az ujjlenyomat-olvasót pedig a jobb oldalra, a bekapcsoló gombhoz tette a Samsung. Az akkumulátor kapacitása 4380 milliamperóra és támogatott a 15W-os vezetékes, illetve 9W-os vezeték nélküli gyorstöltés.

Az LTE mellett, lesz 5G-s változat is a Galaxy Fold-ból, úgy néz ki viszont, mi egyelőre nem kapunk a Samsung hajlítható mobiljából, csak a nagyobb európai országokban lehet megvenni első körben, de később talán itthon is forgalomba kerül.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.