A Google megvásárolta a Fitbitet

A héten pletykaszinten felmerült, hogy a Google megvásárolhatja a Fitbitet. Már hivatalos, a viselhető eszközöket gyártó cég is az Alphabet Inc. tulajdona.

A hírek szerint 2,1 milliárd dollárért vásárolták meg a Fitbitet, ez azt jelenti, hogy nagyjából 7,35 dollárt adtak egy részvényért. Annak tudatában, hogy a cég indulásakor, 2015-ben 20 dollárért adtak egy részvényt, majd néhány hét múlva 50 dollár körül árulták őket, ez az összeg nem mondható túl soknak. A Google jó üzletet csinált. Most, hogy a részvények többsége náluk van, lassacskán várhatóak a Wear OS platformot futtató „Made by Google” logós okosórák, amik eddig hiányoztak a vállalat portfóliójából.

Na persze ne szaladjuk ennyire előre, több hónapba is beletelhet mire jöhet az első ilyen eszköz. A magánszférával kapcsolatban elmondta a Google, hogy nem fogják a nap 24 órájában gyűjteni az adatokat azokról a felhasználókról, akik megveszik majd az órájukat. Állítólag átláthatóbb lesz, hogy milyen adatokat gyűjtenek és miért, ezenkívül az egészségügyi állapotunkkal kapcsolatban sem fognak célzott hirdetések megjelenni az eszközeinken.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.