Hamarosan jön a világ első 160 Hz-es képfrissítésre képes kijelzővel ellátott mobilja

realme-race-cover

Ismét egy kínai telefon fog egy a mobilpiacot érintő forradalmi újítással érkezni, ráadásul a bemutatója is közelebb van mint gondolnánk.

Decemberben mikor a Qualcomm bejelentette a Snapdragon 888 processzort a Realma megerősítette, hogy rövid időn belül ők is piacra dobnak egy ilyen rendszerchippel ellátott telefont. Az viszont később derült ki, hogy a Relame első ilyen mobilja a hamarosan debütáló Realme Race termékcsaládból kerülhet ki. Most azonban a vállalat alelnöke Xu Qi egy Weibo bejegyzésben elárult egy érdekességet a készülékkel kapcsolatban. Megtudtuk ugyanis, hogy Realme Race lesz a világ első olyan mobiltelefonja aminek kijelzője akár 160 Hz-es képfrissítésre is képes lesz. Valamint ezen kívül még a bemutatójának dátuma is kitudódott, ami nem is van olyan messze, mivel február 12-én fogják bejelenteni.

A pletykák szerint a Realme Race széria várhatóan egy Pro modellt is fog tartalmazni. ezzel kapcsolatban további információk láttak napvilágot. Ha minden igaz akkor a Race-nek egy 6,8 hüvelykes 3200 x 1400 pixelfelbontású OLED kijelzője lesz és ez támogatja majd a 160 Hz-es ultramagas frissítési frekvenciát. Ezen felül 12 GB LPDDR5 RAM-ot és 128, 256 vagy 512 GB-os tárhelyet fog kapni a mobil. Az akkumulátorral kapcsolatban is érkezett egy kis információ, a telep állítólag 5000 mah-s lesz és akár a 125 wattos gyorstöltést is támogathatja. A rendszer természetesen már Android 11 lesz Realme UI 2.0 kezelőfelülettel.

Ugyan egy fotó már kiszivárgott a Realme Race-ről, ezt fentebb láthatjátok. Azt azért biztosra vehetjük, hogy az elkövetkezendő pár hétben még hallunk majd felőle és nincs kizárva az sem, hogy újabb képeken fog feltűnni.