A Geekbench-nél járt az LG hamarosan érkező csúcsmobilja

Ahogy a legtöbb mobilgyártó, az LG is készült az MWC-re. Az biztos, hogy a barcelonai show elmarad, de valószínűleg nem hagy bennünket csúcsmobil nélkül az LG.


Ha a tavalyi forgatókönyvet vesszük alapul, rögtön két LG mobilra is számíthatunk. Egyrészt jön a G széria következő tagja, de valamivel nagyobb durranásnak mondható a V60 ThinQ 5G bemutatója. Közülük az utóbbi most a Geekbench-nél is járt, így néhány lényeges részletet megtudunk a specifikációkkal kapcsolatban.

Mint az sejthető volt Snapdragon 865 kerül a motorháztető alá, a RAM mérete pedig úgy tűnik 8 GB lesz. Az elődmodellhez hasonlóan itt is adott az 5G támogatás, a tesztelt modell pedig -nem nagy meglepetésre- Android 10-et futtatott. A hardveres összetevők többségét nem árulja el a Geekbench, de korábbi pletykákból már tudjuk, hogy a V60 ThinQ esetében 5000 milliamperórás akkumulátorral kalkulálhatunk és lesz 3,5 milliméteres jack kimenet is.

A készülék hátlapjára négy darab kamera kerül és mikrofonból is ugyanennyit kapunk, tehát egész biztosan kiemelkedő hangrögzítési képességgel jön az LG zászlóshajója. Az elmaradt MWC miatt a bemutató pontos dátuma még nem ismert, valószínűleg online event-et tart majd az LG.