A Gmail is sötét módod kap

Úgy tűnik 2019 egy sötét év az okostelefonok világában. Szinte minden népszerű alkalmazás kapott már sötét módot, a Viber és a Messenger is átesett rajta, most pedig úgy néz ki a Gmail sem marad ki ebből.


Az Android Q és az iOS 13 rendszerszinten tudja majd ezt a funkciót, így a Google most rá van kényszerítve, hogy saját alkalmazásainál is elérhetővé tegye. A Gmail valamilyen szinten már rendelkezik sötét móddal, amire a beállítások menüpont alatt lehet rábukkanni, ez a lehetőség viszont nem minden felhasználó számára adott. Mondhatni egy béta verzióról van szó, amin a Google folyamatosan dolgozik, ezért csak egy szűk réteg tudja kipróbálni, véletlenszerűen bukkan fel az Androidos telefonokon.

Valószínűleg mire a nagyközönség számára is elérhetővé válik az Android 10, már mindenki tudja majd használni a Gmail sötét módját is. Szokás szerint első körben majd az Andoridos mobilokra jön ez az opció, majd néhány hét elteltével a iOS-re is elérhetővé válik. A Youtube, a Google Fotók és a Google Naptár már korábban kapott sötét módot. Ez egyébként nem csak a szemünket kíméli, hanem valamivel hosszabb üzemidőt érhetünk el mintha világos felületet használnánk.