A Google megvásárolta a Fitbitet

A héten pletykaszinten felmerült, hogy a Google megvásárolhatja a Fitbitet. Már hivatalos, a viselhető eszközöket gyártó cég is az Alphabet Inc. tulajdona.

A hírek szerint 2,1 milliárd dollárért vásárolták meg a Fitbitet, ez azt jelenti, hogy nagyjából 7,35 dollárt adtak egy részvényért. Annak tudatában, hogy a cég indulásakor, 2015-ben 20 dollárért adtak egy részvényt, majd néhány hét múlva 50 dollár körül árulták őket, ez az összeg nem mondható túl soknak. A Google jó üzletet csinált. Most, hogy a részvények többsége náluk van, lassacskán várhatóak a Wear OS platformot futtató „Made by Google” logós okosórák, amik eddig hiányoztak a vállalat portfóliójából.

Na persze ne szaladjuk ennyire előre, több hónapba is beletelhet mire jöhet az első ilyen eszköz. A magánszférával kapcsolatban elmondta a Google, hogy nem fogják a nap 24 órájában gyűjteni az adatokat azokról a felhasználókról, akik megveszik majd az órájukat. Állítólag átláthatóbb lesz, hogy milyen adatokat gyűjtenek és miért, ezenkívül az egészségügyi állapotunkkal kapcsolatban sem fognak célzott hirdetések megjelenni az eszközeinken.