Újabb hibára panaszkodnak a Pixel 6 tulajdonosok

pixel-6

Úgy tűnik továbbra sem elégedettek a felhasználók a Pixel 6 mobilokkal, a kijelzőt érintő problémák után most az ujjlenyomat olvasóra panaszkodnak.

crypto50

Mint tudjuk a technológiai újítások sokszor tartalmaznak szoftveres vagy hardveres hibákat. Az október 19-én bemutatott Pixel 6 mobilok esetében ez sajnos szoftveres és hardveres szinten is megmutatkozott. A kézhezvételt követően ugyanis a felhasználók sorra számoltak be a kijelzőt érintő problémáikról. Egyeseknél zöldes elszíneződés jelent meg a képernyőn, de akadt olyan is akinél a kameralyuk duplán jelent meg. Ezeken kívül persze előfordult még más, a kijelzőt érintő rendellenesség is, ilyen volt a képernyő villogása. A Google ezt követően bejelentette, hogy decemberben egy szoftverfrissítéssel orvosolni fogják a felmerült problémákat, de kijelentették azt is, hogy a legvégső esetben akár a garanciális cserét is igénybe vehetik a felhasználók. Milyen jó fejek ugye? 🙂

google-pixel-6-fingerprint

Most az egyik újdonsült tulajdonos az ujjlenyomat olvasó miatt panaszkodott a Twitteren. A bejegyzésében beszámolt róla, hogy ugyan nagyon szereti a Pixel 6 mobilját, de az ujjlenyomat olvasót nem igazán kedveli. Sok esetben előfordul, hogy 6-7 alkalommal is a kijelzőre kell helyeznie az ujját, hogy az feloldja a képernyő zárolását. Sőt kifejtette azt is, hogy az internetes beszámolók alapján az ujjlenyomat olvasó lassú. Természetesen a Google is reagált az észrevételre. Egy bocsánatkérés mellett azt válaszolták, hogy a Pixel 6 mobilok egy továbbfejlesztett biztonsági algoritmust használnak, ami miatt hosszabbodhat a feloldás ideje. Ezt segíteni azzal lehet, ha az ujjunk minél nagyobb felületét helyezzük a biometrikus azonosítóra. A panaszkodó felhasználó később megjegyezte, egy hozzászólásban, hogy már mindent megpróbált, de így sem működik tökéletesen, de azért bízik abban, hogy sikerül szoftveresen kijavítani a problémát.