A Google Pixel 6 valójában Samsung okostelefon lesz?

pixel

Már egy ideje hallani lehet arról, hogy nemsokára bemutatják az új Google Pixel csúcsmobilokat. Ha megnézzük, nagyon hasonlóak lehetnek a Samsung mobilokhoz.

INLOCK

A Google idén szó szerint nagy ágyúkat kíván piacra dobni. Eddig nem szerepeltek a prémium kategóriában, most viszont a legújabb sorozat oda kívánkozhat. Ehhez nagyban hozzájárul az új Samsung-al közösen fejlesztett processzor és az új dizájn.

Pletykák szerint a fő alkatrészei a készülékeknek a Samsung vállalattól származhat. Az egyik ilyen a processzor. Az új chip neve várhatóan a Whitechapel lesz, ami hasonló technológián alapul, mint az Exynos 2100, viszont a Google speciális kérései befolyásolják a gyártást. Azt várhatjuk, hogy a készülékek hasonló teljesítményt nyújthatnak majd, mint a Samsung Galaxy S21 sorozat, néhány extra lehetőséggel és funkcióval.

google

A másik fontos összetevője a készüléknek, amit ugyan csak a dél-koreai cég készít el, az a kijelző. A legszebb kijelzőket köztudottan a Samsung gyártja. Nem véletlenül az egyik fő vásárlójuk az Apple. Így, mindenképpen előre elmondhatjuk, hogy a készülékek kijelzői csúcsminőségűek lesznek és meg állják helyüket a piacon.

A harmadik tényező lehet a kamera, bár erről még nem érkezett hivatalos megerősítés. Eddig olyan pletykákat halhattunk, hogy a Sony 50 MP-es képérzékelőit kaphatja meg cég, viszont ez megdőlhet még a megjelenésig. A Samsung csúcsminőségű szenzorokat gyárt. Az ő lencséjük szerepel a Xiaomi Mi 11 Ultra készülékben is, ami a DXOMARK szerint jelenleg a legjobb kameraképességekkel felszerelt okostelefon.


Forrás