A Huawei egy tavalyi készüléke kaphatja meg elsőként az Android 9-et

írta: odinsann

Úgy tűnik a Huawei-nél sem ülnek babérjaikon a fejlesztők, viszont meglepő módon nem a P20 szériára érkezhet meg elsőként az Android rendszer legfrissebb változata.


Azt gondoltuk volna, hogy elsőként a Huawei P20 vagy P20 Pro kapja meg az Android 9 Pie-t, de kellemes meglepetésként az első körben a BLA-L09 és BLA-L29 számú Huawei Mate 10 Pro-ra érkezhet meg az update. További jó hír, hogy ezek a modelleket Európában értékesítette a gyártó, tehát hazánk is érintett a frissítési hullámban. Forrásaink szerint a frissítést követően megkapjuk a GPU Turbo frissített 2.0 verziószámú változatát is és az Android Pie egészségért felelős mellékszoftvereit is igénybe vehetjük.

Természetesen a 9-es főverzió más egyebet is tartogat a Mate 10 Pro tulajdonosoknak, úgy mint a Advanced Battery támogatás, vagy az Adaptive Brightness, Notch Support és a hangerő csúszka enyhített újratervezése és a havi biztonsági frissítés. A frissítési csomag telepítéséhet 2,2 GB tárhelyre van szükségünk, mint ahogy az lenni szokott, most is fokozatosan válik elérhetővé az update.

forrás: getdroidtips