A Xiaomi is betör a mobilos gamer piacra

írta: remake

Nem is olyan régen a Xiaomi indított egy Black Shark névre keresztelt leányvállalatot, ami a mobilos játékokat és az mobilos gamer szekciót célozza meg.


A Razer után a kínai cégnél is úgy látják érdemes divízióba pénzt ölni. Meglátjuk mi sül majd ki belőle, mekkorává növi ki magát ez az szektor. Egy friss AnTuTu tesztből kiderül, hogy már úton is van a Xiaomi gamer telefonja. Az eszköz kódneve Blackshark, így elég nagy rá az esély, hogy ez lesz a gyártó első játékra szánt készüléke.A hardveres összetevőket a felsőkategóriából válogatta össze a Xiaomi. Megtalálunk benne mindent ami egy ilyen eszközhöz kell, Snapdragon 845 lapkakészletet, Adreno 630 GPU-t és 8 GB belső memóriát. A kijelző mérete egyenlőre nem ismert, de a felbontása 2160 x 1080, ebből adódóan 18:9-es képaránnyal rendelkezik. Az applikáció szerint a tárhely 32 GB, ez azért elég kevésnek tűnik, valószínű egy prototípuson futtatták le a benchmark programot.

A teszt során nagyjából 270 ezer pontot sikerült elérnie a készüléknek, ezzel beelőzte az egyetlen konkurenciának mondható Razer Phone-t, persze abban még az előző generációs Snapdragon lapka dolgozik. A 2GB extra memóriának köszönhetően sikerült Galaxy S9 Plus elé vágnia is, ami 265 ezer pontot produkált.