A Xiaomi már Nyugat-Európa negyedik legnagyobb telefongyártója

xiaomi-cover-2

Nem meglepő módon a Xiaomi nagyon jól zárta a tavalyi évet, a cég termékei már nem csak az ázsiai régióban, hanem Európában is egyre népszerűbbek.


A Xiaomi hatalmas növekedést könyvelhetett el az előző évben, a cég piaci részesedése ugyanis 90%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Kiderült, hogy 2019 első három negyedévében 10 milliárd dolláros bevételt értek el, melynek fele Kínán kívülről származik. A Xiaomi International vezetője Shou Zi Chew jó okkal jelenthette ki a napokban, hogy: Nem csak az Indiában, hanem Európában is szeretik a Xiaomi-t.

shou-zi-chew

A Xiaomi ezzel a hatalmas növekedéssel egyértelműen Nyugat-Európa negyedik legnagyobb telefongyártójává vált. Az idei évben pedig még lehet, hogy a tavalyi statisztikáit is megdönti majd a kínai gyártó. Lei Jun a vállalat vezérigazgatója ugyanis tavaly októberben árulta el a Reuters-nek, hogy 2020-ra több mint 10 darab 5G képes telefonnal készülnek. Természetesen nem csak csúcskategóriás készülékekről van szó, hanem ezek között lesznek olcsóbb modellek is. Az idei évben egyébként ha minden igaz, akkor megjelennek az pénztárcabarát 5G mobilok, így ebben a kategóriában is elég nagy verseny várható a gyártók között.

xiaomi-termekek

A Xiaomi termékei egyébként hazánkban is rendkívül népszerűek a felhasználók körében. Egyre több ember vásárol magának Xiaomi-t. Persze nem csak a mobilos szekcióban van jelen a gyártó, rengeteg termékkel rendelkeznek, az okos otthonos felszerelésektől kezdve, a televíziókon át egészen a rollerekig és táskákig.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.