Akkor is gyűjti rólunk az adatokat az iPhone 11 Pro mikor nem kellene

iphone-11-pro-cover

Annak ellenére, hogy az iOS 13 továbbfejlesztett adatvédelmi beállításokkal rendelkezik úgy tűnik mégsem annyira vannak biztonságban az adataink.


Mint tudjuk, az iOS 13 rengeteg újítást hozott magával, ezek közül az egyik az adatvédelmi beállítások egy átláthatóbb változata, a hol külön engedélyt adhatunk minden applikációnak, illetve beállíthatjuk azt is, hogy mi mikor használhatja a helymeghatározást. Sőt még azt is beállíthatjuk, hogy az óra mellett fel-fel bukkanó helymeghatározás ikon, ami ugye akkor villan fel mikor a telefon éppen a helyzetünket határozza meg látszódjon vagy ne látszódjon.

A Krebson Security azonban kiszúrta, hogy ha teljes mértékben egyesével letiltjuk a helymeghatározást a beállításokban akkor is küld helyzetinformációt rólunk egy távoli szerverre a telefon. A Krebson Security egy új iPhone 11 Pro-t vizsgált, és megállapították, hogy a hálózatra való csatlakozást követően pár másodpercre még úgy is felvillan a helymeghatározás ikon, hogy az közben ki van kapcsolva. Az Apple adatvédelmi irányelvei szerint ez annak tudható be, hogy a készülékek bizonyos időközönként névtelen és titkosított formában elküldik a közeli WiFi hotspotok helyét.

iphone-11-2

Kiderült persze, hogy ez nem jelent semmiféle kockázatot a felhasználók számára, illetve azóta már az Apple is kiadott egy közleményt melyben leírták, hogy ez egy kis hatótávú technológia bevezetéséhez kapcsolódik, ahol az iPhone 11 felhasználók majd helyben megtudnak osztani fájlokat közeli telefonokkal, amik támogatják majd ezt a funkciót.

Rövid videók mutatják be az iPhone 11 Pro legjobb tulajdonságait

iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max – na, de hol az innováció?