Aktív hűtőventilátorral érkezik a Red Magic 5G

Az utóbbi időben rengeteg hír jött a Nubia új gamer mobiljáról. A bemutató eredetileg az MWC-n lett volna, mivel a barcelonai show elmaradt egyelőre a nemzetközi premier várat magára, és a hazai piacon debütál első körben a Red Magic 5G.


Az első Red Magic bemutatóját követően hónapokat kellett várni a globális verzióra, szerencsére ez a később érkező modellek esetében már nem így volt. Bár a koronavírus miatt elmaradt MWC egy kicsit megkavarta a dolgokat. Ettől függetlenül úgy néz ki, hogy az új Red Magic rövid időn belül bemutatkozhat, csak még az nem tiszta, hogy pontosan mikor. A Nubia próbál minél nagyobb hype-ot kavarni, és apránként szivárogtatják a híreket a készülékkel kapcsolatban a hivatalos csatornákon. Most a mobil ventilátorhűtéséről árulták el a fontosabb részleteket.

Az új aktív hűtőventilátor percenként akár 15.000 fordulatra is képes, a lapátok formáján és dőlési szögén is változtattak a hatékonyság javítása érdekében. A légcsatornákat és hűtőbordákat átalakították, az észak-déli légcsatornának 56 százalékkal nagyobb a felülete, ennek köszönhetően 43 százalékkal jobban áramlik benne a levegő mint az előző modellnél, ez a megoldás a hőcserélő képességet 30 százalékkal növeli. A hűtőbordákat is továbbfejlesztették, egy új alumínium ötvözetet vet be a Nubia, amivel állítólag a hővezetési együtthatót sikerült kétszeresére növelni, és ha ez még nem lenne elég egy új hővezető folyadék is kerül a rendszerbe.

A Red Magic 5G specifikációiról egyelőre nem sokat tudunk, az biztos, hogy a rendszerchip Snapdragon 865 5G és adott lesz a 144 Hz-es képernyő frissítési frekvencia. Korábban jött egy olyan infó, hogy a készülék akkumulátora támogatja a 80 W-os vezetékes gyorstöltést, erről végül kiderült, hogy kamu. Jelenleg annyit tudunk, hogy 5000 milliamperórás telep felel majd az energiaellátásért, de ez sem hivatalos infó. Az elkövetkezendő napokban valószínűleg nem áll le a Nubia marketinggépezete, és folyamatosan jönnek a hírek a mobilról. A Red Magic 5G legnagyobb kihívójának tekinthető Black Shark 3 a jövőhéten fog bemutatkozni, valószínű a Nubia sem húzza majd sokáig és még március első felében leleplezik a legújabb gamer mobiljukat.