Androidos konzol készül a Lenovo műhelyében

lenovo-legion-play-cover

Egy Androidos Legion kézi konzollal készül meglepni a gamereket a Lenovo, amivel akár felhő alapú szolgáltatások játékait is futtathatjuk.

crypto50

Érdekes információk szivárogtak ki a Lenovo egy készülőfélben lévő újdonságáról. Mint tudjuk a vállalat Legion gamer szériája már a mobilpiacon is elérhető, de most egy kicsit tovább gondolták ezt Pekingben és egy teljesen új “játék gépet” dobnának piacra. Az újdonság a Nintendo Switch-re és a Valve Steam Deck-re hajazna. Tehát egy hordozható kézi játékkonzol lenne. A pletykák szerint már az idei MWC-n be kellett volna mutatkoznia a konzolnak, azt nem tudni, hogy idén nyáron végül mért nem leplezték le. Az is benne van a pakliban, hogy talán egy jobb alkalomra várnak, de ha hihetünk a forrásnak, akkor egy AAA játékokra tervezett eszközről van szó. Amit leginkább Android rendszert futtató akár felhő alapú eszközként is jellemeztek.

A Legion Play egyébként nem csak felhőn keresztül tudna játékokat futtatni, hanem Android operációs rendszerre fejlesztett játékok futtatására is alkalmas lenne. A hardverspecifikációkra kitérve sajnos eddig nem sokat tudunk. Nem biztos, de úgy tudni, hogy egy 7 hüvelykes megjelenítő fog gondoskodni a játékélményről. Ennek felbontása Full HD, természetesen támogatott lenne a HDR10, mindez 16:9-es képarány mellett.

lenovo play

A készülék kettős hangszóróval, beépített, nem levehető irányítókkal és egy 7000 mAh-s akkumulátorral kerülne fel a boltok polcaira. A kiszivárgott képek alapján a Lenovo Play által támogatott lenne az Nvidia Geforce Now is, ami szintén pozitívum. Viszont az továbbra is kérdéses, hogy mikor fog megjelenni a Legion Play és az áráról sem tudunk még semmit.