Tavasszal érkezik a következő Lenovo Legion gamer mobil

A Lenovo tavaly jelentkezett először olyan okostelefonnal amit kimondottan játékra fejlesztettek ki. Mivel a cégnek van egy Legion néven futó gamer szériája borítékolható volt, hogy ennek a szárnyai alatt mutatkozik be a Legion Phone, ami úgy tűnik a annyira sikeres lett, hogy hamarosan jön is a folytatás.

Remélhetőleg idén már nem követik el azt a hibát, hogy csak Kínában teszik elérhetővé a Legion széria legújabb tagjait. Nyilván Európában és Amerikában is lenne kereslet a készülékekre, már csak abból kiindulva, hogy a Legion laptopok hazánkban is elég jól fogynak. Chen Jin, a Lenovo vezérigazgatója, egy friss posztot tett közzé Weibo-n, amiből kiderült, hogy idén sem maradunk Legion gamer mobil nélkül. Egyelőre semmi konkrétat nem tudtunk meg, de a posztból leszűrhető, hogy a legjobb játékélmény elérése volt a cél és nem kell semmilyen téren kompromisszumot kötnünk.

A képen látható jégkockák gyaníthatóan valamilyen új aktív hűtési technológiára utalnak, ami garantáltan hűvösen tartja majd a rendszert. A képpel együtt közzétett szöveg alapján még valamikor a tavasszal bemutatkozik a következő generáció, mivel a tavaly a nyár közepén debütált a Legion Duel és a Legion Pro leginkább egy májusi bemutatóra van a legnagyobb esély. A hardverről még semmit sem tudunk, de ha megnézzük a konkurencia kínálatát Snapdragon 888 rendszerchip és a 16 GB RAM már most borítékolható. A frissítési frekvencia akár 144 Hz is lehet, akku kapacitásban pedig biztosan nem megy majd a gyártó 5000 milliamperóra alá.