Megérkezett az utóbbi idők egyik legfurcsább mobilja

A Lenovo már hetek óta szivárogtatja az információkat gamer szériájának következő tagjáról. A Legion Duel 2 most végre bemutatkozott és a jó hír, hogy jön Európába is.

Már ránézésre látszik, hogy nem egy átlagos telefonról van szó, a készülék egy három részre osztott hátlappal rendelkezik, aminek közepén találjuk a kamerarendszert. A hátlapon két szenzor dolgozik, a fő kamera 64 megapixeles, mellé kapunk egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű modult. A 44 megapixeles szelfikamera az eszköz házából, oldalról emelkedik ki, akárcsak az elődmodellnél. Erre a megoldásra azért van szükség, hogy akár játék közben is lehessen használni a szenzort úgy, hogy közben semmilyen módon ne romoljon a játékélmény.

Duel 2

A Duel 2 hatalmas lett, a képernyő 6,97 hüvelykes AMOLED panel, 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával, HDR10+ támogatással, 2460 x 1080 pixel felbontással és akár 1300 nites fényerővel. Az előlap kialakítása teljesen szimmetrikus, a megjelenítő mellett csak a két sztereóhangszórót találjuk ezen az oldalon.

A masina két USB-C porttal rendelkezik, az egyik a szokásos helyen lent, míg a másik oldalt található. Van két nyomásérzékeny terült a kijelző két oldalán és két ultrahangos ravasz is sőt, a hátlapra is került két érintésérzékeny terület.

A burkolat alatt Snapdragon 888 rendszerchip dolgozik, a lapkát réz bordák és két apró ventilátor is hűti 12.500 és 15.000 fordulatszámon. Az előző generációhoz képes 30 százalékkal jobb a hőhatékonyság, de a fizikai ventilátor miatt IP védelem nincs. A tesztek alapján maximális fordulatszámon 27 dB zajt generálnak a kis coolerek. A RAM mérete modelltől függően 12, 16 vagy 18 GB lehet, tárhely tekintetében pedig 256 és 512 GB áll rendelkezésünkre.

A mobilban két darab 2750 mAh-s (összesen: 5500 mAh) telepet találunk. A két USB-C csatlakozónak köszönhetően akár egyszerre is tölthető a két akku, ilyenkor 90W-os a teljesítmény, és fél óra kell a teljes töltöttséghez. A fő töltőcsatlakozó egyébként 65W-ra képes önmagában. Ugyan pontos infó nem jött róla, de nyilván nem adnak két adaptert és kábelt a készülék mellé.

A hátlapról természetesen nem hiányzik a RGB-s Legion logó, van kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó, 5G, NFC, WiFi 6, de a jack kimenet hiányzik a repertoárból. A hivatalos európai árak egyelőre nem ismertek, a Duel 2 májusban fog az öreg kontinensen megjelenni.